DET SOM skulle bli en parademarsj mot ny driftsoperatør og ny elferje til Hidra, har nærmest utviklet seg til et mareritt, først og fremst for lokalbefolkningen på Hidra, men også for operatøren og fylkeskommunen som til syvende og sist er ansvarlig for transporten til og fra fastland. Da den nye elferja «Rosfjord» kom til Flekkefjord viste det seg at ferjelemmene ikke passet, til tross for at dette burde ha vært klarert allerede før bygging av ferja.

FADESEN GJORDE at man måtte bygge om ferjeleiene. Ferjeleiet på Kvellandsstrand er nå fikset, mens ferjeleiet på Launes først kommer til å bli fikset til høsten. I den forbindelse vil det ikke være mulig å komme med bil til og fra Hidra i en periode. Det i seg selv kommer til å bli en prøvelse, både for fastboende og andre som skal til Hidra. Hvordan dette blir løst rent praktisk, aner vi ikke. Vi vet at den type stengning var planlagt fra slutten av april, men at det ble utsatt til høsten.

DENNE UKEN skulle likevel den nye elferja settes i drift. Mandag morgen la elferja fra kai i Flekkefjord og satte kursen mot Hidrasund. Det ble betegnet som et vaktskifte. Men mandag kveld oppsto det nye problemer. Folk ble sittende i kø i timevis, mens man forsøkte å løse problemer knyttet til hydraulikken til kjørelemmene. Folk ble sittende mer eller mindre uten informasjon. Først da den gamle «Hidraferja» dukket opp, ble sambandet åpnet igjen.

FOLK PÅ Hidra begynner å bli skikkelig lei av alt dette surret. – Det er ikke ut som om det er meningen at vi skal få en elferje til Hidra, uttalte en i køen som hadde ventet i det uendelige. Vi har for lengst passert punktet for pinlighet i denne saken. Det er forunderlig at man opplever denne type problemer med en helt ny ferje – og det er pinlig at man ikke på forhånd hadde sikret seg riktige mål på ferja i forhold til ferjekaien.

NÅ FORVENTER vi at det ryddes opp og at man for ettertid har lært av fadesen med ferjekaien. Hvem som til syvende og sist skal betale for hele dette rotet, aner ikke vi, men det vi med sikkerhet vet er at siste ord ikke er sagt i denne saken.