FOT inviterer både til å gå Sherpastien opp til Våghalsen i Lyngdal, Varbak i Farsund og til åpning av Speiderhytta ved Urstadvann på Hidra. Alle steder blir det turquiz og premieutdeling.

– På Hidra inviterer turleder Gunnhild C. Åsly til åpning av Speiderhytta ved Urstadvann. En aktiv komité har lagt noen timer bak seg ved istandsetting av hytta og området utenfor, forteller Lilly Marie Kongevold, daglig leder i FOT.

Speiderhytta er en hytte for dagsbesøkende, og denne har nå kommet i orden med besøksprotokoll og mulighet for å fyre i vedovnen ved besøk.

– 53 reflekser er hengt opp langs stien – noe som skal stimulere til å gå turen med hodelykt i mørket. Turquiz med premier, bålpanne, kaffe og grilling av pølser står på dagsorden her.

Flott utsikt

For turen i Lyngdal er det cirka én kilometer stigning på Sherpastien opp til Våghalsen, men ifølge Kongevold en eventyrlig utsikt og vel verdt turen

– Bålpanna brenner med kaffelars og grilling av pølser. Harald S. Storaker er turleder og lover premie til alle som i tillegg går en rundløype på cirka 700 meter fra Våghalsen – dette i tillegg til at man kan vinne på turquizen, forteller Kongevold.

Forventer 100 besøkende

Varbak i Farsund har sentral beliggenhet. Dersom dette stedet blir like godt besøkt nå som ved forrige KDU-dag, så ventes det i overkant av 100 besøkende.

– Grilling av pølser, kaffe, turquiz og leker gjorde at turlederne forrige gang fikk det temmelig travelt. Men turleder Stine H. Ytterdahl ønsker likevel minst like mange velkommen.

FOT håper at mange vil ta turen ut på søndag og presiserer at alle er velkomne til å delta på KDU-dagen.