Nå får du tilgang på 70 lokalaviser

Redaktør Kristen Munksgaard i Agder.

Redaktør Kristen Munksgaard i Agder. Foto:

Av
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.INNTIL NÅ har det vært en prøveordning, men denne uken blir det et fast tilbud til våre lesere. Mot et mindre tillegg i månedsprisen får du nå tilgang på Agder og 74 andre lokalaviser fra hele landet. Gjennom lokalavis-konsernet Amedia blir dette tilbudet tilgjengelig for alle konsernets totalt 640.000 abonnenter i hele Norge. Vi gjør det som en ekstra service til våre lesere, men også i erkjennelse av at folks mobilitet er større enn noen gang – og at det på ingen måte er gitt at man blir boende i samme by eller bygd som man ble født i, resten av livet. Da skal hjemstedets avis holde deg oppdatert om små og store hendelser.

VI GJORDE et forsøk da Norge ble stengt ned for å få en viss kontroll med korona-situasjonen. For selv om avisene har opplevd en massiv svikt på annonseinntekter, har vi aldri hatt flere lesere. Informasjonsbehovet viste seg å være enormt – og alle statistikker viste med all tydelighet at leserne strømmet til mediehusene for å få lokal informasjon. Da lanserte vi tilbudet +Alt som altså er et tilbud der du kan få tilgang på alle avistitlene i konsernet. Blant abonnenter av konsernets aviser, har 170.000 benyttet seg av tilbudet vi gav. 31.000 abonnenter bruker tilbudet daglig.

MIN NABO har trådt sine barnesko på en einbølt gard på Vestlandet, så vidt vi skjønner et sted der ingen skulle tru at nokon kunne bu! Men typisk nok har også dette stedet sin egen lokalavis – og han kan nå sjekke nyheter både i Agder og i Firda. Runden innom lokalavisen på Vestlandet blir omtrent som et brev hjemmefra, der familie og gamle venner fremdeles bor.

AMEDIA-AVISER har journalister til stede i 260 kommuner og dekker dermed daglig det som skjer i områder der tre av fire nordmenn er bosatt. De 900 redaksjonelle medarbeiderne i Amedia produserer i størrelsesorden 50.000 artikler i måneden, hvorav minst halvparten av innholdet er eksklusivt forbeholdt abonnenter. Med et slikt innholdsunivers vil den enkelte +Alt-abonnent selv kunne hente ut det de er mest interessert i, og dermed berike sin leseropplevelse og verdi av sitt lokalavisabonnement.

DET BETYR også at mennesker, som av en eller annen grunn har flyttet fra vårt distrikt og bosatt seg et sted der man har sin egen lokalavis som er knyttet til Amedia, så vil de kunne lese Agder, både som komplett-abonnent eller bare som digital-abonnent. Egentlig er dette medieverdenens svar på Spotify, musikkprogrammet der man selv kan velge sin egen favorittmusikk. Vårt opplegg er ikke musikk, men aviser.

VERDEN BLIR stadig mindre – og mens vi Agder tidligere sendte aviser med flypost til USA og andre fjerntliggende land, noe som kostet en formue, kan folk over hele verden i dag bli oppdatert på sekundet. Det gjør journalistenes jobb enda mer spennende – og det betyr at informasjonsstrømmen går med lysets hastighet fra en verdensdel og landsdel til andre.

DET VI lanserer er et tilbud, ikke et must. Det betyr at man kan velge å få tilgang til de 74 andre lokalavisene i konsernet – eller man kan la være. Her velger man selv. I mellomtiden skal vi i Agder gjøre vårt for at leserne skal få godt lesestoff på alle publiseringsflater. Og selv om korona-krisen har vært krevende – og vi har gjort nødvendige tilpasninger, så jobber vi hver dag for våre lesere og annonsører.

DERFOR: OM du velger +Alt eller bare Agder, så håper vi du hygger deg og føler deg informert.


Artikkeltags