Nå har skolen samlet inn over 200.000 til Barnekreftforeningen

For fjerde gang kunne Barnekreftforeningen i Agder motta en flott sjekk fra Søyland skole. Skolen hadde i år samlet inn 43.380 kroner.

DEL

I år som i fjor arrangerte Søyland skole i høst et mosjonsløp rundt Søylandstjernet for å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

Skolen har på nært hold fått oppleve hvordan det er når et barn rammes av kreft og hvilken betydning foreningen kan ha, da en av skolens elever døde av kreft for to år siden. Derfor har det vært et engasjement blant lærere og elever for å samle inn penger til foreningen.

Mandag mottok sekretær Trine Abrahamsen og kasserer Ludvig Egeland fra Barnekreftforeningen i Agder en sjekk fra skolen.

43.000 kroner

Tidligere år har skolen vanligvis vært samlet i gymsalen for å dele ut pengene til Barnekreftforeningen. På grunn av smittevernsregler valgte man i år heller å ta en kort samling i hver enkelt klasserom. Første stopp var i 4. klasse.

– Wow! Dere har jammen vært gode og dere har løpt masse! Dette skal dere være stolte av, sa Abrahamsen da hun tok imot pengene fra fjerdeklassingene Siem Mengis Tsegay og Sina Skailand Gabrielsen.

Sjekken var på 43.380 kroner.

– Det er ikke en liten sum! Tusen takk, sa Abrahamsen.

Stolt

Det var fjerde gangen at skolen hadde samlet inn penger til Barnekreftforeningen i Agder. Med årets innsamling har skolen til nå samlet inn over 200.000 kroner til foreningen.

Lærerne Therese Svege Ellingsen og Hilde Malde, som tok initiativet til mosjonsløpet for fire år siden, la ikke skjul på at de var stolte av elevene.

– Dere har gjort en god jobb, og det er flott at vi kan bidra, sa Svege Ellingsen,

Pizza

Barnekreftforeningen kunne på sin side overraske elevene med en gave igjen, som takk for innsatsen.

– Barnekreftforeningen skulle egentlig ha arrangert turer og reiser i år, men det har ikke blitt noe av. Det gjør at vi har en del penger igjen, og derfor har vi lyst til å gi en gave til skolen som takk for pengene dere har samlet inn, sa Ludvig Egeland.

Gaven var et gavekort hos Pizzabakeren, slik at elevene kan få kose seg med pizza en dag de har lyst.

Artikkeltags