Tirsdag 14. mars sendes de første skattemeldingene ut, tidligere kjent som selvangivelsen, og innen måneden er omme skal alle ha mottatt sin personlige skattemelding.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl Nesbyen opplyser at åtte av ti gjør endringer på skattemeldingen. Hun anbefaler likevel alle skattepliktige å ta en titt på skattemeldingen, uavhengig av om man får tilbake på skatten, eller om man må betale restskatt.

De foreløpige tallene viser at 2,9 millioner personer ligger an til å få skatt til gode. Til sammen skal disse dele på 44,7 milliarder kroner. I gjennomsnitt blir dette 15 400 kroner.

900 000 ligger an til restskatt på til sammen 27,0 milliarder kroner. Gjennomsnittlig beløp er 29 900 kroner.

I fjor viste de samme tallene at 2,7 millioner i snitt fikk tilbake 10 900 kroner og en million personer i gjennomsnitt fikk 43 500 kroner i restskatt.

– Mange tror dessverre at skattemeldingen er ferdig utfylt, men det stemmer ikke. Den største feilen man gjør, er å ikke gå gjennom skattemeldingen. Det er hver enkelts eget ansvar å sjekke at alle opplysningene som står ført opp, faktisk stemmer, sier Sandmæl til NTB.

I løpet av de neste to ukene kommer skattemeldingen din. Hvis du ikke fyller ut innen 30. april, så kan det potensielt koste deg dyrt.

Skatteetaten har hentet inn 60 millioner ulike opplysninger fra for eksempel arbeidsgivere, banker, kommuner og barnehager. Opplysningene skal brukes i skattemeldingen. Men selv om Skatteetaten har hentet inn mange opplysninger, er det fortsatt ditt ansvar å gjøre skattemeldingen helt ferdig før du leverer.