Nav har omgjort 34 feilaktige saker

TRYGDESKANDALEN: 500 personer har blitt varslet om at Nav vil vurdere sakene deres på nytt som følge av trygdeskandalen.

TRYGDESKANDALEN: 500 personer har blitt varslet om at Nav vil vurdere sakene deres på nytt som følge av trygdeskandalen. Foto:

Av

34 ofre for trygdeskandalen har så langt fått vedtakene sine omgjort av Nav. Flere av dem har trolig allerede fått penger tilbake på konto.

DEL

(Østlendingen) Nav har satt i gang tilbakebetalingen av de urettmessige pengekravene som følge av feil tolkning av loven.

– De første har trolig fått penger på konto, og flere vil få etterbetalinger i løpet av denne uken, sier seksjonssjef Magne Fladby i Nav til NTB.

Han leder arbeidet med å finne fram til brukerne som har fått urettmessige krav om tilbakebetaling av trygdeytelser etter opphold i andre EØS-land. Tidligere har Nav anslått at 2.400 er rammet av skandalen. Arbeidet med å varsle dem er kommet et stykke på vei.

– 500 personer har blitt varslet om at vi vil vurdere sakene deres på nytt, fordi vi ser at de kan være rammet av feiltolkningen. Vi har påbegynt saksbehandlingen, sier Fladby.

I tillegg har Nav stoppet trekk eller innkreving av beløp i 175 saker. Foreløpig mangler etaten oversikt over hvor mange penger som skal tilbakebetales til brukerne som følge av skandalen.

Opp mot 80 personer blitt uskyldig dømt for trygdesvindel i rettsvesenet som følge av feiltolkningen av loven.

(©NTB)

Artikkeltags