Som seg hør og bør i forbindelse med jubileer ble det blant annet servert kake og kaffe. Den flotte kaken var for øvrig en gave fra Kvinesdal Sparebank som NLM har et godt samarbeid med.

At jubileet til NLM skulle havne på akkurat samme dag som den store frivilligfesten i Kvinesdal var for øvrig ikke planlagt.

– Nei, at jubileet og frivilligfesten havnet på samme dag var helt tilfeldig sier styreleder Martin Byberg i NLM Kvinesdal.

Tekstiler er inn - møbler er ut

Om det var på grunn av frivilligfesten som var årsaken til at det muligens var flere innom gjenbruksbutikken denne lørdagen enn det som er vanlig praksis var ikke helt godt å si, men med så mange flotte produkter som butikken har til salgs så trenger man nok ikke være avhengig av en frivilligfest for at lokalet skal fylles opp med kunder. Selv om produktene går under kategorien gjenbruk, så ser mye av det som er til salgs i butikken helt flunkende nytt ut – og da spesielt mange av tekstilvarene.

– 50 prosent av varene vi omsetter er tekstiler og mye av det som vi får inn ser ofte helt nytt ut, noe vi er veldig glad for, forteller Byberg.

Der møbler av forskjellige varianter tidligere var en god inntektskilde for NLM, så er ikke det tilfellet nå lenger.

– Nei, møbler har vi ikke lengre så stor omsetning av og det er rett og slett på grunn av at vi ikke får inn så mye lenger. Nå for tiden selges det meste av møbler på nettet, og det merker vi godt, sier Byberg.

Humanitære prosjekter

Overskuddet til NLM Kvinesdal var i 2021 på hele 700.000 kr og tallene så langt peker mot at overskuddet for 2022 vil bli enda høyere enn dette. Inntektene til NLM Kvinesdal går for det meste til å støtte diverse humanitære prosjekter, og da i Afrika.

– Vi støtter i hovedsak utviklingsarbeid og diverse prosjekter i Afrika som NORAD står bak, sier Byberg.

Ønsker flere nye lokale medarbeidere

Kjernen til NLM Kvinesdal er en gjeng på 25 stykker som hovedsakelig består av pensjonister. Med tanke på at gjenbruksbutikken har base i Kvinesdal, så skulle man kanskje tro at majoriteten av de frivillige som jobber i butikken er fra Kvinesdal, men det er ikke helt tilfellet.

– Vi savner så absolutt flere kvindøler som kan tenke seg å være med å drive butikken videre, så vi håper virkelig at noen fra den lokale pensjonistgenerasjonen vil melde seg på, meddeler Byberg.

At det er en positiv gjeng som jobber på gjenbruksbutikken i Kvinesdal er nesten en underdrivelse. Det tok ikke lang tid før Agders utsendte hadde satt sine bein i butikken før man med et stort smil ble ønsket velkommen og tilbudt diverse kaker og en kopp kaffe. Så at eventuelle nye medarbeidere kommer til å bli tatt godt i mot er det nok ingen tvil om.