I mer enn 20 år har Aasmund Nordstoga og Åsmund Reistad gledet publikummet sitt med lun formidling, varm humor og spilleglede. Fredag 24. februar står duoen på scenen i Sirdal kulturhus for å fremføre låter fra sin helt ferske plate «Tom Duley og andre viser». Konserten i Sirdal er også den aller første duoen gjør i forbindelse med promoteringen av sitt nye album.

Visene på plata er hentet frå «Tom Duley og andre viser ved Hartvig Kiran», som kom ut i 1962. Kiran var lyriker og kringkastingsmann og viseboka med hans med oversettinger av gamle amerikanske folkeviser var svært populær. Noen av sangene er oppførte med kjente låtskrivere, andre har ukjent opphav. Noen er svært gamle, med røtter helt tilbake til 1700-tallet. Engelskspråklige versjoner er utgitt på plate av en rekke amerikanske artister. Forutan «Tom Doley» er nok «Sixteen tons» den som har satt størst spor etter seg. Tennessee Ernie Ford sin versjon, med den ikoniske klarinettintroen, var en millionselger. Siden hadde blant annet Elvis og B.B. King sangen på repertoaret. Hartvig Kirans norske oversettinger var en del av visebølgen på 60-og 70-tallet, og ble tatt i bruk av Lillebjørn Nilsen, Lars Klevstrand og Hege Tunaal for å nevne noen.

Presseskrivet i forbindelse med den nye platen beskriver duoen Nordstoga og Reistad at de på scenen er noe for seg selv. De framfører viser og folketoner av ulike slag – vakre, morsomme stillferdige og fengende. Over alt der de reiser setter de spor, de er en musikalsk lykkepille.

Publikum i Sirdal har med andre ord enn flott konsert å se frem til.