Gå til sidens hovedinnhold

Norges-favoritt tar turen til Kvinesdal

Hanne Boel tar med seg trioen sin til Kvinesdal kulturhus fredag 5. november

Den danske favoritten Hanne Boel er ikke tilbake i manesjen, hun har aldri vært bort. Men det er kanskje en liten sannhet i utsagnet og albumet hennes Between dark and daylight. Med dette ser Boel tilbake mot sine klassiske utgivelser som den største danske soulsangerinne noensinne.

Men det nye albumet er ikke et forsøk på å gjenopplive svunnen storhet, heller å utforske og bygge på innhøstede erfaringer og ikke minst levd liv. Hanne har bagasjen med seg og fremsynet intakt og har ikke kastet seg ut i en konkurranse med sin egen fortid.

Akustisk trio

På livefronten er Hanne Boel svært fornøyd med å gjøre det hun er best til og elsker mest, nemlig å synge sammen med musikere foran et publikum. Målet er å gi en fantastisk opplevelse og en liten ettertanke. Publikum kan forvente en kombinasjon av det utprøvde, det nye, det soula, det bluesa og det jazza – alt det som har gjort Hanne Boel til den sangerinnen hun er i dag.

Trioen består av Hanne Boel på vokal, Jens Runge og Jacob Funch, begge på gitar og kor.

På turneen nytolker hun egne hits fra fortiden så vel som nåtiden. Hanne Boel kombinerer egen katalog med personlige og egenartede tolkninger av sanger som står hennes hjerte nær.

Nyere musikk

Between dark and daylight inneholder nye originale låter skrevet av Hanne selv, og andre skrevet i samarbeid med bl.a. Jacob Bellens, Anders SG og Emil Falk og innspilt med nennsom hånd, men med gode venner. Det er Hanne Boel anno 2020, i et dekonstruert univers og en hybrid av mange retninger, hvor hun føler seg hjemme.

Som musiker er det alltid godt å ha noe nytt å presentere, og nå blir det både nyere og eldre musikk, i alle varianter.