(Dalane Tidende)

I fjor ble hun europamester for første gang. Hun har hele 7 NM-gull i perioden 2016-2021, og hun har kjørt VM-runder i motocross siden 2017. Hun er også blitt kåret til årets kvinnelige utøver på motorsportgalla. Selebø representerer Elgane Motorsportklubb.

I år er hun igjen klar for å gi alt.

– Første løp er alltid veldig spennende. Jeg har forberedt meg så godt jeg kan, og hatt to turer til Spania på landslagssamling, blant annet. Så langt har det ikke vært noen skader, og formen er god, sier hun.

Håper på god plassering

Den første VM-runden kjører hun i Sardinia. Det er til sammen seks VM-runder.

– Vi kjører alle rundene og samler sammen poenger etter hver runde. Den som gjør det beste sammenlagt vinner VM-gull. En kan vinne enkeltrunder også, sier hun.

Mathea har et mål om å få bedre plassering enn hun har gjort tidligere år.

– I 2021 havnet jeg på en tolvte plass. I fjor havnet jeg på en fjortende plass. Målet er først og fremst å få en god plassering sammenlagt, og selvfølgelig hadde det vært kjekt å havne lenger oppe på resultatlista enn tidligere. Å gjøre det bra på enkeltkunder er jo også et mål. Å vinne VM er ikke noe jeg ser på som realistisk, sier hun.

Men å hevde seg i verdenstoppen er en bragd i seg selv. I løpet av årene har hun merket at nivået bare blir høyere og høyere.

– I år vet jeg det er mange nye og gode som er med, sier hun.

Hun poengterer at selv om hun vant EM i fjor, betyr det ikke at det vil gå like godt i år.

– Det er mye som skal klaffe. Men jeg jobber selvfølgelig så godt jeg kan for å gjøre det best mulig, sier hun.

Takker for støtten

Kjæresten og pappa Frank Selebø bytter på å være med som støtte.

– Det er én ting som er helt sikkert. Dette er ikke en idrett en klarer seg alene i. Jeg setter enormt stor pris på støtten jeg får fra de rundt meg.

Hun poengterer også at sponsorene hun har betyr alt for henne.

– Virkelig! Uten dem hadde jeg aldri kunnet reise rundt slik jeg gjør. De gjør at jeg får følge drømmen min. Jo, flere jo bedre. Jeg har uten tvil plass til flere bak meg. Slik dieselprisene og bensinprisene er nå, blir det ganske dyrt å reise rundt, ler hun.