– Vi er svært glad for at Skjæveland har takket ja til tilbudet om bli daglig leder. Hun har gjennom en årrekke vært engasjert i arbeidet for norske fyr og for fyrsaken, og har hatt flere styreverv i Norsk Fyrforening. I tillegg så har hun vært engasjert i arbeidet med å redde Søndre Katland fyr utenfor Farsund og i arbeidet med å få gjenreist kullblussfyret på Markøy i Lyngdal, sier nestleder Sven Gjeruldsen i Norsk Fyrforening til Agder.

– Jeg gleder meg til å få mer tid til å jobbe med fyrsaken, sier Henriette Marie Skjæveland.

Landsdekkende

Hun tiltrer stillingen etter nærmere avtale med Norsk Fyrforening. Norsk Fyrforening er en ideell, frivillig landsdekkende organisasjon for alle som interesserer seg for norsk fyrhistorie, og som vil bevare fyrene og støtte opp om ny bruk av dem. I 2017 ble foreningen tildelt EUs kulturminnepris - Europa Nostra Award. Dette er Europas mest prestisjetunge utmerkelse innen kulturminnesektoren. Prisen ble tildelt for Norsk Fyrforenings innsats for bevaring, formidling og ny bruk av norske fyrstasjoner.

Norsk fyrforbund er vi interesseorganisasjon for 94 medlemsfyr fra nord til sør. Blant medlemmene finner vi venneforeninger, historielag og museer, kyst- og turlag, friluftsorganisasjoner, bedrifter, kommuner og enkeltmennesker med interesse og engasjement for kystkultur, fyr og fyrhistorie.

Bildeserie

Tur til Varnes fyr

Bildeserie

Fyr og foto

Videoklipp fra Varnes fyr søndag 4. september 2022