Gå til sidens hovedinnhold

Ny smitteøkning siste døgn: Fire av ti vil ikke ta koronavaksine nå

39 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier de ikke er villige til å ta en vaksine mot covid-19 dersom den blir tilgjengelig neste uke.

Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos for Dagbladet.

Samtidig svarer nesten halvparten – 49 prosent – at de er villige til å ta vaksinen, mens 12 prosent er usikre.

– Dette er ikke et overraskende resultat fordi vi foreløpig faktisk ikke har en godkjent covid-19-vaksine, fordi vi ikke kjenner effekten av en vaksine, og fordi vi ikke kjenner til vaksinebivirkningene, sier smitteverndirektør Geir Bukholm ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet.

926 personer har deltatt i undersøkelsen.

Det var ved midnatt registrert 13.697 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 71 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 153 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

I alt 19 personer behandles på sykehus for covid-19-sykdom, ifølge tall fra fredag. Det var samme dag registrert 270 døde som følge av sykdommen.

(©NTB)