Allerede nå er det solgt flere elbiler enn i hele fjor

Salgstallene for september bekrefter at elbilene har tatt over nybilmarkedet.

Salgstallene for september bekrefter at elbilene har tatt over nybilmarkedet. Foto:

Salgstallene for bilsalget viser at 50.000 nye elbiler har rullet ut av bilbutikkene så langt i år. Det er flere enn i hele 2018. Da ble det solgt 48.000 nye elbiler.

DEL

(Vestby Avis) Så langt i år ligger markedsandelen for elbiler på 44,7 prosent.

– Dette viser at avgiftsfritakene for elbil virker etter intensjonen. Samtidig haster det med å få på plass en ladeinfrastruktur som står i stil med veksten i elbiler. Vi i NAF er bekymret for at det er for få ladepunkter og at de som finnes lader for langsomt, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF i en pressemelding.

I september alene ble det solgt rundt 6000 nye elbiler. Det er den tredje beste måneden så langt i år, etter mars og juni. Ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken har elbilsalget i Akershus økt med nesten 15 prosent fra i fjor. I september i år hadde elektriske personbiler 46,3 prosent av markedsandelen i fylket.

– Vi ser at toppene kommer med hver stortransport av Tesla Model 3. Det har gjort denne bilen til Norges mest solgte, sier han.

– Andre bilmerker har også fått skikk på leveransene av elbiler. Det hjelper også godt på de gode salgstallene, fortsetter Sødal.

Til tross for gode tall er ikke Norsk elbilforening like fornøyde.

– Vi har fortsatt en god vei å gå om vi skal nå vårt mål om 50 prosent elbilandel i år. Vi hadde håpet på en større økning i salget andre halvår, sier Christina Bu i foreningen.

Samtidig fortsetter salget av bensin- og dieselbiler å stupe. I september ble det solgt drøyt 2000 bensin- og dieselbiler til sammen. Det er en nedgang på 75 prosent sammenliknet med september for tre år siden. I 2016 ble det registrert 3 800 nye dieselbiler og 4 300 nye bensinbiler.

Artikkeltags