Undersøkelsene av parkeringshus-brannen på Sola har startet

Deler av parkeringshuset er rast sammen etter brannen på Stavanger lufthavn på Sola.

Deler av parkeringshuset er rast sammen etter brannen på Stavanger lufthavn på Sola. Foto:

Av

Kriminalteknikere begynte torsdag morgen undersøkelsene av det brannskadde parkeringshuset ved Stavanger lufthavn på Sola.

DEL

(Haugesunds Avis) SOLA-BRANNEN: Siden det fortsatt er farlig å bevege seg inn i det delvis sammenraste fem etasjer høye betongbygget, brukes det en fjernstyrt beltegående robot. Det skal også være planer om å gjøre undersøkelser med drone, skriver Stavanger Aftenblad.

Brannen startet i en eldre dieselbil, en Opel Zafira fra 2005.

Avisa skriver at Avinor nå tar kontakt med 300 bileiere som kan hente bilene sine i parkeringshuset der det sto noe over 1.600 biler da det brant.

Allerede onsdag ble de første bilene kjørt ut av den eldste delen av parkeringshuset.

– Parkeringshuset er bygget i tre omganger, og den eldste delen har ikke fått skader. Det betyr at vi har startet arbeidet med å få ut biler, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad ved Stavanger lufthavn.

Selv om den delen av bygget ikke ble skadd, kan bilene ha fått skader.

– Vi kan ikke utelukke at bilene har fått røyk- og sotskader. Derfor vil noen biler bli fraktet ut av redningsbil, andre kjører selv, sier hun.

Sigmundstad opplyser at bileiere ikke trenger å ringe Avinor. De tar kontakt med bileiere etter hvert som bilene er klare.

– Vi har nå oversikt over eierne av alle de 1.611 bilene som står i parkeringshuset, sier Sigmundstad.

Når de 300 bilene er ute, vil denne delen bli åpnet for publikum igjen. Det vil bety at Avinor får åpnet 500 parkeringsplasser.

Artikkeltags