Flyene går igjen fra Sola

Brann i parkeringshuset på Stavanger lufthavn, Sola. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Brann i parkeringshuset på Stavanger lufthavn, Sola. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto:

Stavanger lufthavn åpner onsdag morgen.

DEL

Flytrafikken starter opp igjen onsdag morgen på Stavanger lufthavn, men det kan ta tid før trafikken går som normalt, opplyser Avinor.

– Vi ber passasjerer om å forholde seg til informasjon på avinor.no og fra sitt flyselskap, skriver de på sine nettsider sent tirsdag kveld.

Grunnet brann i parkeringshuset på Stavanger lufthavn var all flytrafikk til og fra Sola innstilt tirsdag ettermiddag og kveld. Reisende på flyplassen ble fraktet med buss til Atlantic hotell i Stavanger sentrum.

Flere avganger fra Sola onsdag er innstilt, ifølge Avinors oversikt. Det gjelder blant annet fly til Amsterdam, Trondheim, Bergen og Aberdeen, alle med avgang før klokken 08.00.

Brannvesenet fikk sent tirsdag kveld kontroll over brannen i parkeringshuset på Sola lufthavn, men etterslokkingen pågikk ut over natten.

Over åtte timer etter at det ble slått alarm om brannen i parkeringshuset tirsdag ettermiddag, meldte politiet klokka 23.55 om at brannen var under kontroll, skriver Stavanger Aftenblad. Trolig er flere hundre biler ødelagt og parkeringshuset er påført alvorlige skader etter brannen som førte til full nedstengning av flyplassen.

– Brannvesenet fikk kontroll over brannen ved midnatt. Det er fortsatt etterslokking nå. Alt slokkearbeid skjer fra utsiden ettersom det er gitt beskjed om at vi ikke skal gå inn bygget, sier vaktkommandøren ved Rogaland 110-sentral til NTB.

Det fem etasjer høye bygget har fått store skader og det har vært fare for at det skal rase sammen. Parkeringshuset skal ha vært bortimot fullt da brannen oppsto. Avinor opplyser til NRK at det er over 3.000 parkeringsplasser i parkeringshuset,

Like før midnatt opplyste politiet at brannvesenet har dimittert mange av sine mannskaper, men både politipatruljer, flere brannbiler og en ambulanse blir på stedet gjennom natten.

– Vi holder en dialog med brannvesen og Avinor om når vi kan åpne veien inn mot flyplassen igjen, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Artikkeltags