DETTE ER første sommer siden 2019 hvor vi ikke trenger å forholde oss til korona og restriksjoner. Mulighetene som i to år ble frarøvet oss, er nå tilbake – uten snakk om munnbind, håndsprit og avstandsregler. Det er godt å se at konsert- og utelivet har våknet fra dvale. Det er fint å se alle initiativer som Handelshuset Kvinesdal, Smaabyen Flekkefjord, frivilligsentralene, Røde Kors og de mange aktører står bak. Nå må vi bare nyte sommeren så godt vi kan – det har vi fortjent. Kanskje aller mest barna.

FOR MANGE barn er det faktisk den første ordinære sommerferien deres, selv om de har gått på skolen noen år. Jo da, selv i koronatiden gikk det an å leke, bade, fiske etter krabber og besøke hverandre, men alt var begrenset. Det var et konstant negativt bakteppe over alle initiativer. Nå er håpet at barn virkelig skal få kjenne på friheten, og den deilige følelsen sommerferie er. Lite topper følelsen av å kikke på kalenderen, og se at man har to måneder skolefri. Skap gode minner!

OG TIL dere foreldre. Dere fortjener også en litt ekstra god sommer. Dere fikk livet snudd opp ned da barna deres ikke kunne leve livet som normalt – samtidig som dere måtte ta egne korona-hensyn både i jobb og privat. Nå er det bare å finne frem jordbær og fløte, og ha en aldeles deilig sommer. Sett av tid til det DU liker aller best. Og gjør det. Det har du fortjent.

EN ANNEN gruppe som virkelig fortjener en behagelig sommerferie, er lærerne. Man kan selvsagt nevne mange andre yrker også, men for en innsats lærerne legger ned for at barna skal ha det godt, trygt og lære alle nødvendigheter. Gjennom koronatiden var livet som lærer hektisk, krevende og stressende. Stadige endringer, strenge krav og nye oppgaver... som ingen lærte om i studenttiden ble en del av hverdagen. Men de fikk det til. De løste flokene. Kreativiteten som ble vist, er det bare å beundre. Nå fortjener dere virkelig en god sommer.

SÅ FÅR vi bare håpe at værmeldingene lyver litt, og at høytrykket tar plass på Sørlandet. Lite slår en god hjemmesommer med bading, strandliv, båtturer og hytteliv. Og da er finvær en fordel, men pass på at du nyter ferien din uansett hvor du er og hva gradestokken viser.

GOD SOMMER