Gå til sidens hovedinnhold

Nytt konsept fra musikalsk duo: – Vi skrev 12 låter på en helg

13. oktober spiller to godt kjente, lokale musikere på Kaffebørsen, gjennom konseptet Flekkefjord Viser & Lyrikk.

Prosjektet Troll i eske så dagens lys etter etter en helgeworkshop med musikkkomposisjon og tekstforfatning. Duoen består av Flekkefjord-musiker Tom Anders Klungland og kvindølen Bjørn Åge Nilsen, kjent fra blant annet Luxus Leverpostei og Fandens Oldemor (sammen med Tom Anders).

– I løpet av to dager var det skrevet musikk og tekst til 12 nye låter. Navnet Troll i eske ble inspirert av det faktum at låtene kom akkurat som troll i ekse. Det er ingen av oss som har opplevd en slik kreativ utblåsning på så kort tid. Vi møttes til workshop med blanke ark, sier duoen.

Symbol

Konseptet rundt Troll i eske. Handler nettopp om trollet i esken.

– Selv om vi vet at trollet er der, blir vi like overrasket og forbauset når trollet kommer frem fra esken. Esken er symbolet på hva vi tenker og vet. Når esken åpner seg, og vi våger å snakke om det, i dette tilfellet med musikk og tekst, vil publikum ofte bli forbauset og kjenne seg igjen. Dette kan være hverdagslige ting, som vi enten sliter med, eller ofrer en del tanker om.

Viser og pop

– Musikken kan karakteriseres som en blanding av viser og populærmusikk på norsk. De 12 låtene som er skrevet har i hovedvekt viktige budskaper, men også innslag av humor.

I prosjekt Troll i ekse, så står tekstene sterkt i fokus. Det kan være ganske så befriende å få satt ord på diverse tanker og følelser, og ikke minst viktig for vår psykiske helse. Vi ønsker med dette å åpne esken og la trollet sprette frem. Som oftest så viser det seg at dette ikke er noe troll i det hele tatt, men bare tanker og følelser som folk flest kjenner seg igjen i, og som er fint å få satt ord på.

Nå håper de å se mange kjente og nye fjes på Kaffebørsen på konsert.