2022 har vært et krevende år, hvor Russlands invasjon av Ukraina har preget nyhetsbildet internasjonalt. Drivstoffpriser, strømpriser, renter og et generelt økt kostnadsnivå har preget store deler av verden – noe vi også har fått merke i vår region.

For noen er det en glede at det litt frynsete 2022 er over, med håp om at neste år blir bedre. Heldigvis finnes det også oppturer gjennom året som har vært. Uansett, 2023 er her – og vi i Agder ønsker alle sammen et godt nytt år.

Lesernes nyttårsbilder!

Rolig

Så langt har det vært få meldinger om bråk og problemer på nyttårsaften i våre kommuner. Normalt vil det nok tikke inn litt meldinger fra politiet gjennom nattetimene til 1. januar, så er det bare å satse på at det alvorlige uteblir.

Olsbys Utsikt

Ved utsiktspunktet på Rauli hadde en del mennesker samlet seg, og Agders fotograf fikk med seg noe av fyrverkeriet. Tåken gjorde det derimot såpass krevende, at både linser og øyner slet med å virkelig se hva de forskjellige «batteriene» hadde å by på. Men stemningen var likevel god!

Blanke ark – men ikke uten utfordringer

Redaktør Kristen Munksgaard har hatt noen betraktninger om årsskifte i sin leder:

– Når de siste nyttårsrakettene har falt til jorden natten mellom lørdag og søndag, starter vi med blanke ark og nye mål og forhåpninger. Kanskje kan 2023 gi oss en fredeligere verden, med et mer normalt og fredelig verdensbilde. I det minste gir inngangen til et nytt år oss muligheten til å håpe og tro. Så må vi la realismen råde når hverdagen kommer.

– Så vil helt sikkert 2023 by på andre utfordringer enn det vi har vært vant til. For eksempel den kraftige prisstigningen som rammer alle, både privatpersoner og næringslivet. Vi kommer til å streve mer økonomisk i det kommende året enn det vi har vært vant til. Det viktigste nå er å demme opp omkring fattigdomsproblematikken som har rammet Norge på en måte vi ikke trodde vi noen gang skulle oppleve. Her må det gjøres politiske grep.

... and a happy new year

Den Flekkefjord-boende musikeren Emmanuel Waldron har laget sin tolkning av We wish you a happy Merry Christmas (and a happy new year). Den deler vi til våre lesere:

Nyttårsforsetter

Agder har spurt noen lesere om nyttårsforsetter. I en artikkelserie som heter «Nyttårspraten» vil flere dele tanker om nyttår, årsskifte og ikke minst sine nyttårsforsetter. Noen er publisert, og flere vil komme:

Godt nyttår fra Avisen Agder