(Nettavisen)

«Etter 27. august 2023 kan du ikke lenger bruke Sbanken-kortet ditt til å betale med Apple Pay. Du kan bruke tjenesten som normalt fram til det.

Vi vet at mange av dere som har brukt Apple Pay har vært fornøyd med tjenesten, og vi forstår at dette er en dårlig nyhet.»

Det var meldingen som mange Sbanken-kunder fikk onsdag formiddag i en kort e-post.

Apple Pay er Apples tjeneste som gjør det mulig å betale på stort sett alle landets betalingsterminaler ved å bare legge mobilen eller smartklokka inntil terminalen.

DNB står bak endringen

Og på sine nettsider er Sbanken krystallklar på at bakgrunnen for endringen er at DNB har kjøpt opp selskapet, og at de har en helt uforsonlig holdning til Apples betalingstjeneste.

«2. mai 2023 ble Sbanken og DNB fusjonert. Etter fusjonen er ikke Sbanken lenger et eget finansforetak, men en del av finanskonsernet DNB Bank ASA. DNB har ikke samarbeid med Apple Pay. Derfor vil avtalen Sbanken har hatt med Apple Pay opphøre.»

Som Nettavisen kunne skrive tidligere i år, nekter DNB å bruke Apples tjeneste, og vil heller at kundene skal bruke Vipps. Årsaken er delvis at DNB eier Vipps og Apple er en konkurrent, men også delvis at Apple hindrer Vipps tilgang til Apples NFC-brikke slik at de kan tilby samme funksjonalitet.

Overfor Shifter bekrefter DNB at dette fortsatt er deres holdning.

Les også: Kundene bytter bank for å få Apple Pay – men DNB vil ikke gi etter

Sbanken: Har ikke et like godt alternativ

Overfor Shifter beklager Sbanken endringen.

– Å miste Apple Pay er kjipt for kundene som har vært fornøyd med tjenesten. Når vi slutter å tilby Apple Pay, har vi per nå ingen like gode alternativer for kundene, er sitatet fra Hanne Krum, leder av markedsavdelingen, i saken.

Flere banker har fått Apple Pay nylig

Nyheten fra Sbanken kommer bare én dag etter at Apple sendte ut en pressemelding om at KLP Banken og åtte mindre sparebanker – De Samarbeidende Sparebankene (DSS) – tar i bruk tjenesten.

Rent konkret er det snakk om disse:

  • Voss Sparebank
  • Spareskillingsbanken
  • Søgne og Greipstad Sparebank
  • Skudenes & Aakra Sparebank
  • Luster Sparebank
  • Lillesands Sparebank
  • Haugesund Sparebank
  • Flekkefjord Sparebank