Gå til sidens hovedinnhold

Om å snu hver stein...

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg konstaterer at formannskapet i Lund kommune har bevilget seg ca. 44.000 kroner til ervervelse av en eiendom på Ualand. Etter hva vi forstår er det Sp, KrF, Ap og Frp's representanter som har gjort dette mulig. Vi er flere skattebetalere i Lund som undrer oss over beslutningen. Beløpet er i seg selv ikke stort men det handler om å stå bak tidligere beslutninger og om holdninger. Når kommuneøkonomien er svak er dette etter undertegnedes mening uforståelig. En skulle tro at investeringer i eiendom i prinsippet var utelukket i den fasen som politikerne selv har åpnet for ved å sette ned forskjellige råd i form av en "dugnadsinnsats".

Jeg har tatt dette opp med vår ordfører Magnhild Eia på Facebook som har gitt svar. Hun hevder at all utvikling ikke skal stoppe opp om "hver stein skal snus". Dette fordi området vil ha en stor verdi for sentrum i bygda. Hun hevder videre at kommunen ikke er så nærme ROBEK (satt under administrasjon v/fylkeskommmunen). Årsaken til en bedret økonomi skyldes offentlige midler som er tilført på grunn av at coronasituasjonen i kommunen er under kontroll. Hvor vil dere ta pengene fra hvis det kommer et lokalt utbrudd?

Vel, dersom det endelig er noen penger i potten, da må de selvfølgelig brukes opp! Hvorfor ikke vente til kommunen økonomiske situasjon er stabil og god? Men det viktigste er kanskje allikevel at det skapes holdninger blant politikere og lokalbefolkning om ikke å ta den økonomiske situasjonen alvorlig? Hva er vitsen med å sette ned disse såkalte "supperådene" når man politisk handler motsatt?