Gå til sidens hovedinnhold

Opp og ned i NM-runde, men også lokal mann på pallen

Artikkelen er over 1 år gammel

Bedre sent enn aldri, sies det. Nå skulle egentlig norgesmesterskapet i rallycross gått mot slutten, istedenfor har kvindølene nettopp lagt bak seg sesongens første løp på Gardermoen Motorpark.

Sigurd Erik Egeland hadde egentlig bestemt seg for å stå over hele sesongen, mye grunnet all den usikkerheten som kom med pandemien. Så gikk nevøen, Kjell Andre Knabenes til innkjøp av en rallycrossbil og situasjonen endret seg nok en gang. Egeland ville ikke bare være med å følge opp nevøen, men han ville også kjøre et testløp i klassen over den han vanligvis deltar i.

Alle gode ting er tre, så med Per Magne Røyrås på startlisten var trekløveret komplett. Alle tre fra samme klubb, alle tre i samme klasse – supernasjonal klasse 2. Selv om Knabenes trolig har hatt flest runder på denne banen gjennom mange år som crosskartfører, var dette det første løpet han kjørte med rallycrossbilen. Selv var han meget godt fornøyd når han sikret seg en fjerdetid i en av de innledende omgangene, men et sammenlagtresultat på 9. plass holdt ikke til finale.

Lørdag kjørte de altså en full NM-runde i klasse to, sånn som de pleier. Egeland selv sier seg fornøyd med tempoet, en andretid og to tredjetider i kvalifiseringsrundene resulterte i 3 spor i A-finalen. I finalen henger den gule Mazda´n bra med i starten og ligger som nummer to inntil det blir litt knuffing og han faller ned til en sjetteplass. Røyrås kjører inn til en fjerdeplass i sin røde Mazda men etter en juryavgjørelse som ender med en diskvalifikasjon, ender Egeland tilslutt på en femteplass mens klubbkollega Røyrås trekker opp på pallen med tredjeplassen.

Søndagen ble, i følge Egeland, en heller trist dag, da han skulle prøve seg i en klasse større enn der bilen hører hjemme. Dagen begynte greit med 8. Tid på trening. I førsteomgang skjedde noe ingen kunne ha forutsett. Motoren takket for seg og dermed var det en kort affære i supernasjonal klasse tre. Nå må teamet til Egeland få ut motoren og gjøre opp en status - så vil det vise seg hva tiden bringer. De to andre – Knabenes og Røyrås – skal derimot kjempe videre i mesterskapet allerede førstkommende helg.