Gå til sidens hovedinnhold

Oppgraderer stien til fyrtårnet Brufjell

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

MANGE HAR i løpet av sommeren brukt norsk natur til adspredelse og glede. Ikke minst er det mange sprekinger som har valgt seg Brufjell og Brufjellhålane som turmål. Turen er krevende og spektakulær og passer nok ikke for alle. Nettopp en krevende nedgang til selve jettegrytene har nok gjort at mange ikke kommer helt frem. Det er derfor gledelig at man nå vil ruste opp stien og adkomsten, slik man for eksempel har gjort med stien opp til Preikestolen.

DAGLIG LEDER i Smaabyen Flekkefjord, Frode Johannessen, sier de ønsker å tilrettelegge og oppgradere stien før turen markedsføres mer. Det tror vi er svært klokt. Riktignok har det ikke vært mer enn et par hendelser i området, der hjelpemannskap har måttet rykke ut. Men det har skjedd og det kan skje igjen. Da er det viktig at man i sin anbefaling både forteller om vanskelighetsgraden på turen og ikke minst hva slags skotøy og annet utstyr man bør ha med seg.

BASERT PÅ fjorårets beregninger, regner han med 35.000-40.000 besøkende i Brufjell og ved Brufjellhålene i sommer. Det er montert teller i starten av løypen, som registrerer antall besøkende. Fra neste sommer planlegges det også shuttlebuss fra Flekkefjord til Brufjell, i samarbeid med de lokale reiselivsaktørene. Brufjell er i ferd med å bli en ikonisk destinasjon – og vi ser at bilder fra det spektakulære stedet florerer på sosiale medier.

EGENTLIG SKULLE oppgradering av adkomst og stier ha vært gjort allerede. Men fordi man her er avhengig av utenlandsk arbeidskraft, har prosjektet blitt utsatt på grunn av koronarestriksjoner. Selv om vi innbiller oss at koronarestriksjonene går mot slutten, kan vi fort oppleve at det også vil være begrensninger på reisevirksomhet utenlands også neste år. Da vil Norge igjen være det viktigste reiselivsmål – og det betyr at enda flere vil komme også til Brufjell.

MAN GÅR alltid turer på eget ansvar i norsk natur – så også til Brufjell. Men når Brufjell viser seg å bli besøkt av spå mange som faktisk går der, så må forholdene legges så godt til rette som mulig, slik at det blir trygt. Vi er svært fornøyde med at Smaabyen tar det ansvaret.