– Det er en veldig god liste som dekker hele kommunen godt geografisk. Det er også en del nye navn som vi har stor tro på, og det er god spredning i alder, sier lokallagsleder i Lund Sp, Kim Rune Falk Skilbrei, til Agder.

Partiet avholdt nominasjonsmøte mandag denne uken. Der ble den endelige listen klar som i år består av 19 navn. De ni øverste er satt i en prioritert rekkefølge, mens resten er sortert alfabetisk etter etternavn.

Høy kvinneandel

Det er elleve menn og åtte damer. Det er Skilbrei godt fornøyd med.

– Vi har vært veldig heldige, og vi har klart å overholde kravet om minimum 40 prosent kvinneandel. Det er alltid litt vanskeligere å få med damer, fordi mange damer føler de ikke er gode nok, sier Skilbrei.

Han opplever det samtidig har vært greit å få folk til å stille.

– Det har vært overraskende enkelt, og det viser seg at folk er engasjerte og opptatte av kommunen som de bor i. Vi har i tillegg klart å få med et par nye medlemmer, trekker han frem.

Takknemlig

Ikke overraskende er det dagens Lund-ordfører Magnhild Eia som topper partiets liste, etterfulgt av André Røst Kjørmo på andreplass. På 3. plass står Kjell Andreas Heskestad.

Eia sier til Agder hun er svært takknemlig for tilliten.

– Jeg signaliserte tidlig at jeg ønsket å være med videre, og jeg er veldig takknemlig for at partiet ønsket meg på topp. Det tar jeg som et uttrykk for at de er fornøyde med den jobben jeg har gjort, sier hun.

Selv om hun har bak seg 40 år i lokalpolitikken, så er lysten på å være med videre fortsatt sterk.

– Jeg er fortsatt veldig engasjert i lokalsamfunnet, og jeg føler det fortsatt er ting som er uløste i kommunen.

Opp til velgerne

På spørsmål om hun har troen på at hun får beholde ordførerkjedet etter valget, svarer Eia at det kommer an på valgresultatet og det som skjer i etterkant.

– Når det kommer til stykket er det velgerne som avgjør, og i Lund må minst to eller tre partier bli enige. Så det velger jeg å holde helt åpent. Det blir spennende å se, og vi tar det som velgerne avgjør til etterretning, sier hun.

– Men jeg synes det går veldig godt i Lund kommune, vi har stått i spissen og dratt lasset for å komme dit hvor vi er i dag.

Slik ser hele listen ut:

 1. Magnhild Rita Eia
 2. André Røst Kjørmo
 3. Kjell Andreas Heskestad
 4. Knut Roald Thunheim
 5. Kristian Ollestad
 6. Kim Rune Falk Skilbrei
 7. Annbjørg Rusdal
 8. Ragna Merethe Eia Helleren
 9. Nils Ørjan Hamre
 10. Else Heskestad
 11. Yngve Karlsen Heskestad
 12. Sigbjørn Andreas Hofsmo
 13. Olaf Jondal
 14. Roy Moi
 15. Linn Marie Rusdal
 16. Anne Lise Tunheim
 17. Ståle Ueland
 18. Mona Ødegård
 19. Regine-Jeanette Waldemar Heskestad