Ny rekord på Flikka? spør Flikka skytterlag på sin Facebook-side, og viser til den meritterte og tidligere storskytteren Otto Skailand, som denne uken kom opp på skytebanen på Flikka. Otto er snart 90 år, men skjøt en strålende skyteprøve, og er klar for årets jakt

– Man må bestå en årlig skyteprøve dersom man inneværende jaktsesong (høsten) skal skyte storvilt med rifle (rådyr, elg, hjort, rein osv.). All honnør og stor respekt for at ungdommelige Otto fortsatt skyter prikkfritt, sier Ingve Flikka i Flikka skytterlag.

For å kunne skyte storvilt med rifle, så må man hvert år vise at man kan skyte 5 skudd innenfor en sirkel på 30 cm. på en reinsdyrsfigur, dette hadde Otte Skailand ingen problemer med å klare.

Det var Ingve Flikka som la historien ut på Flikka skytterlag sin Facebook-side samme kveld. Ifølge Flikka kan det være snakk om ny rekord.

– Jeg kan selvsagt ta feil, men Leif Erik Eie som har vært kontrollør på skytebanen i en mannsalder kunne heller ikke erindre at noen eldre enn Otto noensinne har tatt skyteprøven i såpass voksen alder. Hos oss er alle velkommen – om de er 10 eller 100 år, sier Flikka.

Han håper å se Otto på banen til han blir over 100 år.

– Det er trivelig å se at man kan prestere selv om man er godt voksen sier Flikka.

Skailand fortalte at han ønsket å være klar dersom hjorten skulle finne på å beite i hagen, slik den tidligere i år har gjort.