– I disse koronatider må vi tenke muligheter istedenfor begrensninger. Advent og førjulstida ble ganske annerledes. Dette er en tid da omsorgsenteret har kalenderen full av frivillige som besøker oss og sprer glede i vintermørke. Vi har virkelig fått kjent på verdien av frivillighetsarbeidet i kommunen, forteller Brogeland til Agder.

– Heimen er for tiden stengt besøk utenom pårørende under trygge forhold, men heimen er bygget slik at den har to flotte stuer med gode vinduer til uteareal. Dette gjorde det mulig å samle 20 fra omsorgsboligenepå Solvangstua, og 20 fra avdelingene på Storstua.

Flere besøk

– Den 7. desember fikk vi besøk av Luciabarn som sang oss langt inn i hjerteroten. 14. desember kom Moi musikkorps og holdt en fantastisk julekonsert hvor vi fikk synge med til de kjente kjære julesangene. Synge kan vi, for hver onsdag har vi sangstund med god avstand og raushet med håndsprit, så julesangene satt som de skulle, fastslår Brogeland.

– Begge dagene striregnet det, men det hindret ikke de fantastiske aktørene. Vi er evig takknemlig! Dessuten hadde vårt fantastiske kjøkken ordnet ordnet med kaffe, småkaker, og mandariner. Kvelden ble avsluttet med trekning av to flotte kurver fylt med blomster og godsaker fra Folkehelsemidler. Heldige vinnere av trening på sykkel var Olga Steinberg/Henny Medby. Til sammen dette året hadde brukere syklet 57 mil. Dette er fantastisk flott.

Opp og gå

– Vi har også ”Opp å gå” hver tirsdag. Til sammen i år har vi gått 5 mil. Her er helse i hvert steg/rull. Heldige vinner her var Anna Handeland, forteller Brogeland.

– Førjulsfesten pleier vi holde i kantina for beboere og pårørende på sykehjemmet. I år var det ikke mulig å samle alle avdelingene pga.smittevern. Derfor fikk hver avdeling besøk av «Nissekånå» med gitaren. Avdelingene hadde pynta kjempefin og festbord dekket. Kjøkkenet sto for Nissegrøt & julekaker med mer. Vi sang, leste juleevangeliet, og hadde utdeling av nissegaver. Steinar Andersen og Magnus Steinberg fra Pensjonistutvalget i fagforbundet i Dalane sørget for ekstra søtsaker til hver avdeling og begge dagsenterene som «Nissekånå» kunne overbringe.

Samme førjulsfest ble også holdt for beboere i omsorgsboligene på Storstua. Førjulsfestene ble avsluttet med julebingo 21 desember.