Det er en skikkelig indrefilet med korpsmusikk som vil bli presentert i Flekkefjord nå til helga. Julie Ibsgaars Munksgaard har rett og slett invitert det meste av korpsene i distriktet til å være med å bidra.

– Fra Flekkefjord kommune så vil Bakke musikkorps, Flekkefjord musikkorps og Flekkefjord gutte- og pikekorps delta, mens fra Kvinesdal kommune så får vi besøk av skolekorpsene fra Kvinesdal, Feda og Kvinlog. I tillegg får vi besøk av Tveit Union musikkorps som er et av Norges ledende korps innenfor marsjering og Tattoo (korpsdrill), forteller Munksgaard.

Oppvisning og konsert

Arrangementet starter tidlig ettermiddag på rutebilstasjonen før det så blir konsert på Fiskebrygga.

– På rutebilstasjonen skal Tveit Union musikkorps ha oppvisning i marsjering og tattoo. Etter at dette er ferdig så blir det konsert på Fiskebrygga. Her vil alle korpsene spille litt hver for seg før Tveit Union musikkorps skal spille konsert med fest- og showmusikk. Det hele avsluttes med en felles konsert der alle korpsene vil være med, sier Munksgaard.

– Korps har gitt meg mye

Julie og hennes bror Kristoffer er selv med i Tveit Union musikkorps, og ifølge henne så har det å være med i korps betydd mye.

– Selv har jeg spilt 20 år i korps. Korps gir oss et sosialt miljø å være i der man får mange gode bekjentskaper. En ting som også er litt unikt med korps er at yngre og eldre bidrar sammen om en felles aktivitet, noe som fører til at man også får venner på tvers av alder.

– Alle rangeres også likt i et korps og er samtidig en hobby man kan ha på livstid. Det er rett og slett bare gøy å være en del av et korps, konkluderer Julie Ibsgaard Munksgaard.