Gå til sidens hovedinnhold

På stevnet i Sarons Dal: «Det er vel mer trygt her enn å komme på butikkene. I alle fall på Ikea.»

Artikkelen er over 1 år gammel

Heidi og Rune Hofsødegård fra Hommerskåk og deres tre barn ligger i campingvogn i Sarons Dal med sammen med en vennegjeng, selv om det er et annerledes-stevne i år.

For abonnenter

– Vi har vært her to ganger i år. Først med noen jenter på Youth camp, og så kom vi tilbake igjen fredag, forteller Heidi Hofsødegård.

– Hvordan er det å være her i år med korona-situasjonen og alt som følger med?

– Vi har ikke kommet i gang ennå. Det pleier å være bånn gass. Vi har noen gode venner som vi pleier å være sammen med i Sarons Dal. Det fylles opp av folk. Vi er en god vennegjeng som har et godt forhold til Sarons Dal fra lang tid tilbake, forteller Heidi og Rune Hofsødegård.

Da de fikk høre at stevnet ikke er avlyst, bestemte de seg for at en uke i Dalen hører med. Barna har vært på møte med familieforestillingen Lykkeborg i Hallen, og lørdag kveld var det Øystein Gjerme fra Salt Bergenskirken som samlet full sal (200) inne på kveldsmøtet.

– Vi liker det Sarons Dal står for og det de gir til vanlig. Det er grunn nok til å holde tradisjonen ved like. Vi koser oss med familie og venner og åndelig fellesskap. Vi var ikke i tvil om å dra hit også i år!

Full-bestilte møter på annerledes-stevnet

– Første møtet er fullt opp i salen på noen møter, så tar vi et likt møte til etterpå og slipper inn nye folk, forteller daglig leder Rune Edvardsen i Troens Bevis til Agder.

– Hvordan opplever dere det å gjennomføre stevnet i «disse koronatider»?

– Det er ikke helt enkelt å svare på. Vi må stille forventningene til det som er mulig. Vi har gjort så godt vi kan i forhold til å følge restriksjonene. Folk har kommet mer i puljer, så vi har hatt ganske bra med folk men har ikke hatt full hall i denne uka.

Uansett understreker Rune Edvardsen det handler om enkeltindivider, ikke bare de store folkemasser.

– Jeg har hørt mye positivt om at vi har klart å holde et litt redusert form for stevne. Vi har kjørt et opplegg som har gjort at vi må passe på at folk sitter med den meteren som avstand.

– Hva vil du si til de som frykter koronaen i år, og som av den grunn er redde for å komme?

– De må kjenne på det selv med frykten for korona, en skal ikke ta en risiko som en føler er ubehagelig. Vi kjører i forhold til de restriksjonene som er gitt fra Folkehelseinstituttet. Jeg tror det er ganske trygt å komme til Sarons Dal. Det er vel mer trygt her enn å komme på butikkene. Og i alle fall på Ikea.

Rune Edvardsen sier at med tanke på neste års sommerstevne kan det bli aktuelt å ta med seg positive erfaringer med det å kjøre stevnet over en litt lengre fase.

– Det har vært konstruktivt. Youth planet som hadde hele dalen for seg selv var veldig fornøyd med det. Det å strekke ut stevnet kan være aktuelt videre, sier Rune Edvardsen.

Dialog med kommuneoverlegen

Administrativ leder Glenn Tønnessen opplyser at det er en del møter som nå er fulle til uka, med maks 200 allerede påmeldt på forhånd.

– Vi har vært i dialog med kommuneoverlegen og helsedirektoratet, og har fått lov til å ha tre sluser til inngang. Sluse en er forhåndspåmeldte, i sluse to kan de melde seg inn og i sluse tre kan de følge møtet fra storskjerm i Kirken i Dalen hvis det er fullt inne. Eller så kan de gå på møte nummer to som vi arrangerer der det er stor pågang, opplyser Glenn Tønnessen.

Møtene kan også følges direkte over nettet.