Gå til sidens hovedinnhold

Padlere fra Flekkefjord med sterke resultater i VM: – Vi er ikke skremt, VM har gitt mersmak!

Celine Helleren og Ivar Flikka Buch har markert seg godt i Flekkefjord-padlere junior-VM i kajakk i Portugal. Lørdag ble Celine nummer 7 i A-finalen i K1 1000 meter. – Nå er jeg supermotivert til å trene enda mer, sier Celine Helleren til Agder.

Den unge Flekkefjord-jenta kan kalle seg verdens syvende beste K1 1000-meterpadler etter søndagens finale.

Smak litt på den. Hun har bare seks juniorpadlere foran seg!

– Det er nesten litt uvirkelig å se det på den måten, men listen viser jo at det er slik nå. Dette har virkelig gitt meg inspirasjon til å stå på ytterligere, sier Helleren på telefon fra Portugal.

Tre fra Flekkefjord

Sammen med klubbkamerat Ivar Flikka Buch og landslagstrener Svein Egil Solvang fra Flekkefjord har de virkelig tatt til seg av inntrykk fra det internasjonale kajakkmiljøet. Nivået i VM karakteriseres som svært høyt, og det er her morgendagens OL-vinnere og verdensmestere på seniornivå etter hvert hentes fra.

Så da er spørsmålet: Hvordan ta steget ytterligere?

– Det handler om mer trening, riktig trening og terping på detaljer. Jeg var usikker på hvordan nivået ville være, men har jo sett nå et det er høyt. For å nå toppen kreves det mye, men jeg tror vi har det som skal til for å ta ytterligere sted, sier Helleren.

– Inspirerende

Celines sesong er ferdig nå, men det betyr ikke at hun parkerer kajakken for året.

– Nei, absolutt ikke. Sjuendeplass i VM har virkelig vært inspirerende. Faktisk har det gitt mersmak, slik at jeg gleder meg til å ta fatt på høst- og vintertreningen.

– Hva er oppskriften på fremgang?

– Mer trening, bedre kondisjon, mer styrketrening og justere teknikken. Klarer vi å få til det, håper jeg fremgangen fortsetter. Det har vært enormt nyttig å være med å VM. Avstanden til toppen er ikke skremmende, og jeg skal virkelig gjøre det jeg kan for å knipe inn på avstanden.

Flytter østover

Helleren ser for seg at hun etter hvert flytter til Østlandet, der det er et større kajakkmiljø og flere klubber.

– Men jeg kommer aldri til å padle for andre enn Flekkefjord Kajakklubb. Det er det ikke snakk om. Men å komme til et større treningsmiljø vil nok være nyttig og ganske så avgjørende for å fortsette fremgangen, tror hun.

I VM ble det for første gang konkurrert i miks, det vil si en gutt og en kvinne i samme båt. Sammen med Nicolai Lønning padlet hun finale mandag ettermiddag. Det endte med en solid 5. plass!

– Dette var en morsom nyvinning, og det er positivt at også kajakksporten lager øvelser der personer av begge kjønn er med i samme konkurranse. Guttene er jo sterkere enn oss, og Nicolai satt foran og hadde styringen. Det ga absolutt mersmak å padle sammen med en gutt, medgir Celine Helleren.

Fornøyd Flikka Buch

Ivar Flikka Buck og makker Nicolai Lønning kom på 6. plass i K2 1000 meter. Den unge flekkefjæringen ble heller ikke skremt, og er godt fornøyd med mesterskapet.

– Jeg padlet så godt jeg kunne, og 6. plass i B-finalen er et resultat jeg er fornøyd med. Samtidig så ser jeg at veien opp til enda bedre plasseringer ikke er avskrekkende, sier Flikka Buch til Agder.

Han mener at nivået var høyt, men mer eller mindre som han hadde regnet med.

– Det var viktig å delta og sjekke nivået. Det er ingen tvil om at det er høyt nivå, men med rett trening, riktig innstilling og terping på detaljer skal vi kunne ta noen steg etter hvert. Mer og hardere trening er nøkkelen. Det må bygges enda mer muskler.

Maraton-VM

Sammen med makker Nicolai Lønning skal Flikka Buch delta i maraton-VM i Romania om en måneds tid. Da er distansen på over 20 kilometer.

– Det skal vi gi alt. Det er bare et løp, og ingen kvalifisering. Vi skal trene på lange intervaller og spurter. Så sesongen er ikke slutt før vi er i mål i Romania, sier Flikka Buch.