Gå til sidens hovedinnhold

Pensjonistforbundet for alle pensjonister?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Erfjord er i Agder ute og skryter av hva Pensjonistforbundet har fått til, og oppfordrer flest mulig pensjonister til å støtte organisasjonen med sitt medlemskap.

Men du glemte vel å nevne et par ting, Erfjord? For eksempel at Pensjonistforbundet forlanger rett til å forhandle pensjoner overfor regjeringen på bekostning av alle andre aktuelle aktører (flere interesseorganisasjoner og fagforbund).

Videre at reguleringen fortsatt vil bli lavere for pensjonister enn for yrkesaktive, men at stortinget skal bevilge en ekstra pott som skal kompensere for dette. Det "geniale" i dette siste er at Pensjonistforbundet vil bruke denne potten til å heve nivået for minstepensjonistene!

Med andre ord: vi som har slitt et langt liv for en noenlunde anstendig pensjon, skal nå gi avkall på vår del av en fremforhandlet tilleggspott for at minstepensjonistene skal få mer.

For all del, jeg ser gjerne at minstepensjonen økes. I Norge burde alle ha nok penger til hus, mat, klær - og alle avgifter som stat og kommune håver inn. Men er det riktig at det er noen pensjonister som skal bekoste denne økningen for minstepensjonistene? Det er Statens ansvar, ikke en interesseorganisasjon "for alle pensjonister".

Jeg har mitt medlemskap i en fagforening, og jeg foretrekker at de forhandler på vegne av meg. Ikke Pensjonistforbundet. Hva ville arbeidstakerne si om det kom en melding om at fra nå av skal én forening (for eksempel Fagforbundet) kjøre lønnsforhandlinger for samtlige yrkesaktive i landet?

Jeg er i hvert fall ikke interessert i å støtte en forening som akter å sette en liten gruppe av sine medlemmer foran de øvrige.