Gå til sidens hovedinnhold

Politikere kommer i strie strømmer!

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

HVERT ANDRE år kommer politikere i strie strømmer til distriktet for gjøre sine hoser grønne. Foran både lokalvalg og riksvalg dukker de opp for å formidle budskapet fra egne partiprogrammer og gi velgerne et personlig møte med dem. I motsetning til ved lokale valgkamper, er det mer forståelig at rikspolitikere og listekandidater fra landsdelen dukker opp på stands og valgmøter. Det hører liksom til at de kommer.

SELV OM valgkampen neppe har startet for fullt, merket vi allerede denne uken at kandidater kommer. Kristelig Folkepartis Jorunn Gleditsch Lossius som er nummer to på valglisten for Agder KrF, var i Flekkefjord for å møte både lokale partifolk og for å besøke både Frivilligsentralen og barnehageansatte. I Lund og Sokndal dukket landbruksminister Olaug Bollestad opp samme dag. Og dette er nok bare begynnelsen. Når vi kommer over sommerferien, vil det gå en strøm av politikerbiler på E39 for å møte folk.

OGSÅ AVISEN vil bære preg av valgkamp. Vi merker at rikspolitikerne allerede har trappet opp leserbrevskrivingen. Heller ikke det kommer til å avta, før vi skriver 13. september. For vår del skal vi forsøke å dekke valgkampen på en så godt måte som overhodet mulig, både gjennom intervjuer og reportasjer. Demokratiet er en skjør oppfinnelse. Demokratiet må dyrkes og foredles – ikke raseres og ødelegges som vi har sett tendenser til hos land vi ellers liker å sammenligne oss med. Det er derfor en styrke å ha politikere som reiser land og strand rundt for å snakke om egen politikk.

AGDER HAR hatt en tradisjon for å invitere til paneldebatt i forbindelse med lokalvalg. I år tar vi dette et skritt lenger. Mens den store partilederdebatten i Norge kommer til å gå av stabelen i Arendal i forbindelse med Arendalsuka, har Agder og NRK Sørlandet inngått et samarbeid om en paneldebatt med alle førstekandidatene fra landsdelen. Debatten skal foregå i Spira 2. september og blir streamet både på NRK og på Agder. Det kommer til å bli landsdelens store politiske happening før valget i september.

13. SEPTEMBER faller dommen over politikernes innsats i valgkampen. Vi går noen spennende måneder i møte.