Gå til sidens hovedinnhold

Pumptrack-banen åpnet

Pumptrack-banen på Tonstad åpnet på søndag. Mange hadde møtt frem for å ta del i begivenheten.

En velopplagt ordfører Jonny Liland hadde gledet seg stort til denne dagen. Åpning av tilbud for barn og unge er noe han setter pris på. Barna fikk utdelt gratis slush og stod og småtrippet, mens ordføreren forberedet seg.

- Det har blitt mange åpninger i det siste og det er noe som gleder et ordførerhjerte. Saksen blir slipt både støtt og stadig. Men den største bekymringen jeg har er vel heller hvilke stunt det planlegges at ordføreren må utføre for de fremmøtte. Idag slapp jeg forholdsvis billig unna, sier ordfører Liland.

I sin tale trakk Liland fram både leder for oppvekst- og levekår, Glenn Josdal, samt vaktmesteren på Tonstad Skule, Inge Biktjørn. De har hatt en avgjørende rolle i anskaffelsen av banen.

- Jeg oppdaget at de bygget en slik bane i Hægebostad. Jeg spilte derfor inn dette til oppvekst- og levekår. De hadde for en tid tilbake blitt tildelt en pott med penger som skulle brukes til ulike tiltak. Gode forslag fra befolkningen skulle vurderes. Vi har tidligere åpnet rulleparken, vi har jo nå stor suksess med Hjemmesommmer i Sirdal, og mer vil komme. Ekstra gledelig er det også at tilsvarende bane som denne pumptracken vil åpnes utenfor Sinnes skule. Forhåpentligvis i uken etter skolestart. Entreprenøren er allerede igang med forberedelsene der oppe, forteller en stolt ordfører.

- Tilbudene i Sirdal har stort sett vært lagt opp rundt ski og fotball. Nå begynner spekteret virkelig å fylles?

- Det er viktig å ha et godt og variert tilbud for barn- og ungdom. Mange av disse tilbudene har stort sett blitt forbundet med byer. Nå finner vi dem oftere og oftere utenfor sentrale strøk. Som ordfører er det en av mine viktigste oppgaver å være i forkant til enhver tid. Samtidig klarer vi også å holde entreprenørene med arbeid. Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, framhever Liland.

- Og når det gjelder pumptrackbanen må vi vel si at ordføreren har vært hands-on. Blir han selv å finne her inne med sin egen sykkel?

- Som småbarnsfar er det en naturlig plass å gå til, kanskje mest som observatør. Jeg tror vel heller at hvis en skal oppsøke lederen for oppvekst- og levekår eller vaktmesteren på skolen så vil nok dette være en naturlig plass å begynne å lete heretter, humrer en sommerglad ordfører.