Ringvirkninger av coronaviruset

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.DE SENESTE ukene har stadig mer dramatiske nyheter om det coronaviruset kommet. I økende grad får vi meldinger om dødsfall og stadig nye land der viruset dukker opp. I vår egen andedam forbereder man seg på at det skal dukker opp smittede også i Norge. Å tro at vi går klar av dette, er nærmest som å kaste blår i øynene på folk. Sykdommen vil helt sikkert dukke opp også i Norge.

UTBRUDDET FÅR konsekvenser også for det lokale næringsliv. Både AMV og Parat Halvorsen har tette forbindelser til Kina og har både folk i Kina og besøk fra Kina. Nå blir kontakten sterkt redusert. Ingen av bedriftene vil sende sine medarbeidere til Kina, så lenge viruset sprer seg med rekordfart.

OVER 20.000 er smittet av det nye coronaviruset. 425 har mistet livet, nesten alle i Kina. Men ifølge Verdens helseorganisasjon er det fremdeles ikke snakk om en pandemi. Spredningen av viruset fortsetter tross de ekstreme tiltakene som er innført for å bremse epidemien. Tirsdag ble det innført strenge restriksjoner på innbyggernes bevegelser i flere nye byer som ligger langt unna Wuhan, der sykdommen oppsto.

NORSKE HELSEMYNDIGHETER er i alarmberedskap og vi registrerer at folk også tar sine forholdsregler, først og fremst ved å handle inn munnbind, som ifølge norske helsemyndigheter har svært liten effekt. Men i forrige uke kunne vi fortelle at lokale apotek nærmest var utsolgt for munnbind. Det forteller at mange – også lokalt – er bekymret for sykdomsutbruddet.

Artikkeltags