Fredag kveld spiller Moi mot Hovsherad på Moi stadion. Dette er kampen ingen av lagene vil tape. For bare noen år siden skilte det hele tre divisjoner mellom lagene. I kveld blir det kanskje et formelt skifte om hvem som er best i fotballen i Lund.

Hovsherad har kommet strålende ut i denne korte sesongen på ti kamper. Laget legger ikke skjul på at de satser på å være i toppen i år.

Fin utvikling

Hvordan har Hovsherad klart å komme på høyde med Moi i fotball?

Trener Gunnar Hundsnes svarer:

– Vi har hatt en veldig fin utvikling de siste fem årene. Fra å være 6–8 spillere på trening har vi nå et snitt på 12–15 spillere på trening. Vi bygger stein på stein, med hensyn til seriøsitet og kultur. Vi har en fantastisk gjeng med spillere. Husk, at nesten alle vi har fått inn i troppen de seneste årene har vært benkeslitere i de klubbene de kom fra. Disse spillerne har hatt en fantastisk utvikling i Hovsherad og samtlige kunne gått rett inn på hvilket som helst lag i divisjonen. Flere er gode nok til å spille i høyere divisjoner, tror jeg. Jeg tror at langsiktighet og en sterk tro på det vi holder på med er nøkkelen til at Hovsherad er der vi er i dag. Vi må heller ikke glemme at klubben har kjemperessurser rundt laget i Milli og Rune Røyland, forteller Hundsnes.

Vinnervilje

Hvor langt laget vil komme er ikke godt å si. Oppgjøret mot Moi lever sitt eget liv. Dagsform og vinnervilje avgjør selve den kampen, mener Hundsnes.

– Kommer Hovsherad forbi Moi på tabellen i slutten av oktober?

– Det får vi svar på i oktober, svarer Hundsnes lurt.

– Hvordan skal dere slå Moi i kampen på fredag?

– Det vil jeg ikke si noe om i avisen. Vi har innarbeidet en klar spillestil der spillerne har klare definerte oppgaver. Jeg må si at lojaliteten til dette har vært enorm. Vi spiller en offensiv fotball, der vi skaper flust med målsjanser gjennom 90 minutter. At vi avga poeng mot Sokndal sist helg vil jeg kalle et ran. Samtidig lærer vi hele tiden og ønsker å utvikle spillet enda mer i alle faser. Siden jeg ikke har sett Moi i år, vet jeg heller ikke noe om eventuelle svakheter hos dem.

Hovsheradtreneren forklarer at laget ønsker å spille fotball, ikke sparke. Vi skal være offensive samtidig som vi skal nekte motstanderen rom defensivt, betoner Hundsnes.

– Hva tipper du resultatet blir til slutt i lokaloppgjøret?

– Mitt tips er 2–0 til Hovsherad, avslutter en optimistisk trener Gunnar Hundsnes.