Røyrås på 4. plass i NM-runden

Av
DEL

Den gule Mazdaen til Sigurd Erik Egeland var ikke å se under helgens NM-runde i rallycross – derimot var klubbkollegenes røde biler – henholdsvis Volvoen til Kjell Andre Knabenes og Mazdaen til Per Magne Røyrås, å se på startplata i klasse 2.

Kjell Andre Knabenes sier selv at det er utrolig moro å kjøre i norgesmesterskapet. I kvalifiseringsrundene kjørte han inn til følgende resultater: 8. tid, 9. tid, 8. tid og en 6. tid. Sammenlagt holdt ikke 10. plassen til finalekjøring. Likevel ligger Knabenes på en 9. plass i NM-sammendraget, etter to av tre kjørte løp. Selv sier Knabenes at løpet rent resultatmessig ikke er noe å skryte av, men at når alt stemmer – så er farten der.

Per Magne Røyrås kjørte jevnt bra hele dagen og innledet med en 4. tid og en 3. tid. I tredjeomgangen kom ikke Røyrås lengre enn til startplata. Ventende på en bil-berging i det forgående heatet, kunne det konstateres at et av viftebladene hadde røket og gått i radiatoren. I fjerdeomgangen lå den røde Mazdaen og knivet om førsteplassen inntil en påkjøring bakfra som endte med snurring og 9. id. Likevel hadde den jevne kjøringen sikret fjerdesporet i A-finalen – hvor det var både knuffing og konkurranse.

Røyrås kjørte inn til en fjerdeplass og ligger med det som nummer fire i NM-sammendraget.

Den tredje og siste NM-runden i rallycross skal etter planen kjøres 3-4 oktober på Momarken Bilbane. NM i Bakkeløp kjøres 26-27 september, en kjapp titt på startlista avslører at trioen fra NMK Kvinesdal stiller til start.

Artikkeltags