Gå til sidens hovedinnhold

Rwandakonsert: – Vi satser på å fylle Spira

Flekkefjord Rotaryklubb måtte sin store årlige konsert, men søndag er tiden inne for å samles til støttekonsert for organisasjonens store Rwanda-prosjekt.

Den opprinnelige datoen for Rwandakonsert var 14. februar, men tre uker før konserten skulle gjennomføres valgte Flekkefjord Rotaryklubb av korona-hensyn å utsette konserten til søndag 29. august.

– Vi kunne valgt å vente ennå lenger, men den 13. mars i 2022 skal vi ha konsert for 20. gang, så vi ønsket å få den utsatte konserten nå på sensommeren, forklarer konferansier Terje Johnsen.

– Dessuten trenger folk et konserttilbud og en fin konsertopplevelse nå, fastslår president Unni Rudolfsen i Flekkefjord Rotaryklubb.

Begge understreker at arrangementet følger alle gjeldende smitteverntiltak og at billettsalget er slik at det blir et ledig sete mellom hver gruppe av billettkjøpere. I praksis betyr det et det maksimalt kan bli plass til om lag 200 tilhørere i storsalen på kultursenteret Spira.

Norsk musikk

Kapellmester Joe Rusi forteller at årets konsert blir en hyllest til norsk musikk.

– Det blir norske sanger skrevet av norske låtskrivere, men vi gjør et unntak for Flekkefjord Sangforening sin Afrika-hyllest som nærmest har blitt en merkevare for konsertene, sier Rusi.

Husorkesteret består av Sander Tesdal, Daniel Hinderaker, Tor Arne Barøy og Joe Rusi.

– Artistene som deltar er «På Hell» fra Flekkefjord, «Pettycash» fra Lund, Benedicte Drivdal fra Moi, Jorunn Rødland med Tom Moen og André Nedland fra Gyland. Fra Gyland kommer også årets overraskelse, nemlig oppfinneren Erik Alfred Tesaker, avslører Rusi.

– Kanskje han har laget seg en sangmaskin for å få ekstra fin klang?

– Det vet jeg ikke, men han sa ja til å komme for å synge med en gang vi spurte. Jeg er imponert over alle artistene sin villighet til å stille opp for et godt formål, påpeker Rusi.

Frontfigur Hans Loga fra bandet «På Hell» avslører at han plukker frem sanger av både Åge Aleksandersen og Vamp til konserten.

Viktig inntekt

President Unni Rudolfsen i Flekkefjord Rotaryklubb forteller at de årlige Rwandakonsertene frem til nå har spilt inn om lag tre millioner kroner til barnelandsby-prosjektet i Rwanda.

– Hus nummer tre står ferdig og nå starter vi innsamlingen til det fjerde huset i landsbyen. Pengene fra Flekkefjord gjør at vi kan reise byggene med gode bo og sanitærforhold, mens lokale husmødre står for driften, forklarer Rudolfsen.

– Vi har også bidratt til bygging av et hønseri som gir viktig inntektskilde gjennom salg av egg. Landsbyprosjektet er viktig for utvikling av arbeidsplasser og bygging av lokalsamfunnet, forteller leder Ludvig Egeland av Rwanda-komiteen.

– Jeg er forøvrig imponert over næringslivet i Flekkefjord som bidrar med mye sponsormidler til prosjektet.