Gå til sidens hovedinnhold

Rwandakonserten: Avlyst, prøver igjen tidlig i høst

Den 19. Rwandakonserten i regi av Flekkefjord Rotaryklubb må avlyses.

– Vi må dessverre utsette Rwandakonserten fra 7. februar til 29. august 2021, opplyser Rotary-president Terje Johnsen til Agder.

Konsertkomiteen vedtok dette på møte tirsdag denne uken. Bakgrunnen er regjeringens generelle anbefaling av å utsette kulturarrangementer og oppfordringen om ikke å bidra til reising mellom kommunene.

– I vårt tilfelle gjelder dette artister så vel som publikum. Retningslinjene gjelder i første omgang fram til 2. februar men vi finner at det ev. er for sent på det tidspunktet å tilpasse oss til endrede regler for konserten 7. februar.

Rotary er jo også kjent internasjonalt for arbeidet med smittebegrensing og vaksinering så det vil ikke være riktig å legge til rette for et arrangement med mulighet for smittespredning gitt dagens covid-19 situasjon, legger Johnsen til.

Han forteller at arbeidet med program for konserten stor sett er gjort og de håper å få med de samme artistene 29. august.

– Det samme gjelder den store støtten vi også i år har fått fra lokalt næringsliv. Dette vil sikre suksess for Rwandakonserten 2021 i august, sier Johnsen.