Den flotte utsikten fra turistinfo-skiltene i Nulandsbakken hadde grodd fullstendig igjen de seneste årene. Grunneier gav grønt lys til kommune og veientreprenør for å rydde frem utsikten over Selura og forbedre førsteinntrykket for de som kommer til Flekkefjord langs E39.

– Jeg skimter en flott utsikt bak buskene, men det var ganske tett her. Vi kom nettopp til Norge og skal være turister i to uker. Vi stoppet her for å finne ut hvilken vei vi skal velge videre til Stavanger. Det er fint med slike steder der det går an å stoppe, men det hadde selvsagt vært enda finere med litt utsikt, sa turist Christian Rettermayer fra Tyskland til Agder i juni.

Han er en av mange hundre turister som følger skiltingen for turistinfo langs E39 og tar en stopp på avkjøringen øverst i Nulandsbakken for å lese mer om Nordsjøvegen og hva Flekkefjord har å by på.

«Velvilje»

– Hva var det som skulle til for å få frem utsikten igjen?

– Det var ren velvilje fra vår side. Det er egentlig ikke vi som skal gjøre tiltak for å lage utsikt og reklamere for Flekkefjord og Egenes camping, men vi valgte å bruke en mann noen timer for å rydde bort skog og kratt, opplyser kontraktsleder Jan Rune Kvinlaug i Veidekke Industri AS til Agder.

Veidekke har ansvar for drift og vedlikehold av E39-strekningen fra Flekkefjord til Lyngdal som ble bygget og blir driftet i et såkalt offentlig privat samarbeid (OPS)

Mye å rydde

– Er det andre steder der det har blitt bedre oversikt eller utsikt langs E39 mellom Flekkefjord og Lyngdal i sommer?

– Vi tar de plassene vi skal fortløpend. Det dreier seg om siktsoner. Det gjelder for eksempel langs Skolandsvannet. Vegetasjonen gror fryktelig fort opp. Det er også mange andre steder vi rydder for å opprettholde sikten langs veien, forteller Kvinlaug.

– Hva med sykkelveien?

Grunneier Tom Erik Nuland, som eier deler av området mellom E39 og den gamle hovedveien som nå er sykkelvei, etterlyste også at noen tar ansvar for den gamle hovedveien som er merket som «Sykkelvei 1»

– Vet du om det er noen planer for å utbedre «Sykkelvei 1» langs E39?

– Det hører ikke med til OPS-strekningen som vi har ansvar for, så det er nok Statens vegvesen eller fylkeskommunen som må rydde opp i det, fastslår Kvinlaug.