Årets 10 på Topp brosjyre er på vei ut av trykken og klar for å bli revet bort av ivrige toppjegere, regner FOT-leder Lilly Marie Kongevold med.

Flekkefjord og Oplands Turistforenings turprogram 2021 med fellesturer og toppturer i alle lagets kommuner; Lund, Sirdal, Lyngdal, Farsund, Kvinesdal og Flekkefjord er allerede ute.

– Her har mange allerede lagt bak seg turer og nådd årets topper. Noen har også gjort seg klar for å slå følge med Siri Moi Mjaaland på 26 km t/r skitur fra Knaben til Lordehytta 1. april, sier styreleder Lilly Marie Kongevold i FOT.

Andre vil være med Gjert Caspersen på påsketur i Austad i Lyngdal, en tur med natursti, leker, pølser og godteri. Turen er et samarbeid med Austad Historielag og Austad Grendeutvalg 1. april.

FOT presiserer at disse turene ikke er noen aprilspøk. Et klipp på toppen gir trim i kroppen

– Men mange tripper nå utålmodig og venter på den tradisjonelle årets 10 på Topp i Flekkefjord. På vei ut av trykken og mot toppen. Vi regner med at turfolderen ikke blir lagt bort med det første, men aktivt tatt i bruk. Vekslende vær i vente vil nok ikke være noen hindring for turgåere. Det er spesielt fint å gå på denne tiden, åpent landskap uten blokker på trærne, rene stier uten gress, lyst og fint og fuglekvitter og vår. Kan det bli bedre? undrer Kongevold.

FOT har allerede opplevd medlemsrekord nå i mars.

– Mange nye turgåere er velkomne og en fin honnør til alle frivillige som står på og legger til rette for nye og gamle stier. Mange ønsker å bli en del av vårt hyggelige sosiale nettverk. Allemannsretten sikrer oss rett til å ferdes i naturen. La ferdselen bli sporløs og utvis god folkeskikk både mot hverandre og mot naturen, understreker FOT-lederen.