I MORGEN skulle egentlig sesongens første hjemmekamp for Flekkefjord FK gått av stabelen, men i stedet er den utsatt til 10. mai. Gjestene fra Lillesand har fått korona, og kunne dermed ikke stille lag. Og på et blunk ble vi påminnet om hverdagen vi har hatt siden mars 2020. Idretten og fotballen har virkelig lidd i korona-tiden, og nå som hverdagen, til tross for enkelte frafall, nærmer seg normalen, er tiden kommet for å støtte opp under lokalfotballen.

FLEKKEFJORD FK har kommet seg ut av gjørma etter den famøse avgjørelsen om å trekke laget fra 4. divisjon to nivåer ned. Det var kanskje en klok avgjørelse, selv om det virket brutalt der og da. Laget kunne satse ungt og begynne litt på nytt. Og nå har de fått flying start på sesongen, med en overbevisende 6-1-serier i åpningskampen borte mot Vennesla. Kanskje har nåværende trenerteam, ledelse og spillere funnet oppskriften for en retur til 4. divisjon – der bør man tross alt kunne forvente at FFK spiller.

KLUBBEN HAR gode folk med på lasset, og det er optimisme å spore. Det nye trenerteamet består av erfarne og kompetente ledere. Blant annet kunne vi høre at trener Jan Kåre Hansen på ingen måte tok av etter den solide seieren i åpningskampen. Han var tilfreds med resultatet, men mente blant annet spillerne kunne startet bedre. Den type ledelse er helt avgjørende for å lykkes. Man må se og heie frem det gode, men konstant være og motivere for å bli bedre.

MEN DET gjør seg ikke uten støtte i lokalsamfunnet. Selv om fotball i 5. divisjon ikke engasjerer like mye som å se Premier League på TV-skjermen for byens fotballentusiaster, trenger virkelig spillerne å få følelsen av at lokalfotballen betyr noe. At de kjemper for noe – at de kjemper for noen. Så når omsider første hjemmekamp spilles, trenger rødtrøyene applaus, jubelrop og supportere. Vi husker alle hvor gøy det var med Ækeberet, frem til det tok en uheldig retning. Skal Flekkefjord ha et lag å være stolte av, et lag barn- og juniorspillere ser opp til, må man stå sammen om det.