Gå til sidens hovedinnhold

Sarons Dal: Dramatisk nedgang i gaveinntekter

Artikkelen er over 1 år gammel

Mens det kom inn 1,3 millioner kroner i kollekt under stevnet i fjor, går det mot langt lavere gavetall i år.

For abonnenter

– Slik forholdene er i år er det bare å drømme om slike tall som vi hadde i fjor, sier administrativ leder Glenn Tønnessen til Agder. Men arrangementmessing har vi hatt en veldig god sommer i Sarons Dal, til stor glede for mange.

Fjorårets resultat var en oppgang i gaveinntekter på mellom førti og femti prosent. I år ligger innsamlede midler under stevnet an til å bli en tredjedel av fjorårets, etter signalene før avslutningshelgen under det forlengede stevnet.

Ikke like lett digitalt

På grunn av koronarestriksjonene er det i år kun lov til å ha 200 i hallen på en gang, mens det til vanlig er 1200-1500 på kveldsmøtene under sommerstevnet i Sarons Dal. Glenn Tønnessen opplyser at kollekttallet er redusert prosentvis etter folkemengden. Selv om flere tusen følger møtene digitalt, er det vanskeligere å få inn gaver gjennom digitale seere.

– For å få gode giverinntekter er vi stort sett avhengige av å ha folk i hallen. I fjor var det et godt år både med tanke på givergleden, camping, kiosk og badeanlegg. Hele driften hadde godt resultat ifjor, mens det i år er noe helt annet på grunn av det tillates færre til stede.

Sviktende inntekter

Inntektsreduksjonen er noe vi må se på i etterkant når regnskapet gjøres opp.

De sviktende inntektene får likevel ingen følger for arbeidsstokken i Kvinesdal, som består av 22 ansatte i Sarons Dal. Det kan likevel naturlig nok bli noen driftsmessige konsekvenser, opplyser Tønnessen, uten at dette er kartlagt på det nåværende tidspunkt.

Det er spesielt kostnadskrevende iår å arrangere Sommerstevnet. For eksempel skal sanitæranleggene vaskes tre ganger til dagen utfra korona-forskriftene, uansett om der er langt færre som bruker dem.

– Det koster nesten det samme å drifte årets sommerstevnet, som strekker seg over nesten 1 måned, selv om inntektene er mindre. I år er det jo en helt annen sommer, og det visste vi. Men vi har funnet en måte å gjøre det på slik at det gikk an å gjennomføre stevnet utifra rådende forhold og restriksjoner. Rune Edvardsen sa tidlig at vi skulle finne en måte å gjennomføre sommerstevnet på utifra rådende reglement. Det er mange glad for i dag.

Flere evangelister

En annen positiv konsekvens er at vi har fått mange nye givere til utsendelse av flere titalls nye Innfødt evangelister, som er en hovedavdeling i Sarons Dal, der partnere støtter sin evangelist i en av de 22 nasjoner som vi jobber i, sier Tønnessen.

– I fjor kom det inn fast månedlig støtte til utsendelse av 60 nye innfødte evangelister på Sommerstevnet, og vi har samme mål for denne sommeren. Hittil har det kommet inn nærmere to tredjedeler av dette tallet, altså er det nesten førti nye evangelister som hittil har fått støttepartnere under årets korona-begrensede stevne. Og vi er ikke ferdige ennå. Stevnet fortsetter ut uken.

– Det viser at det er viktig at vi har kunnet gjennomføre stevnet på den måten vi har kunnet gjort, sier Glenn Tønnessen.