Gå til sidens hovedinnhold

Sarons Dal frir til investorer for helårs drift av anlegget

Eiendomsselskapet Sarons Dal AS søker gründere og næringaktører som kan tenkes å være med og drifte eiendomsmassen og anlegget i hallen og utendørs. Lister Nyskaping bistår med utviklingen av stedet videre.

For abonnenter

– Det er eiendomsmassen som vi ser at vi må drive en god forretning på, sier administrativ leder Glenn Tønnessen til Agder.

Målet er å få omsetning i form av utleie, samt driftsaktører som kan være potensielle samarbeidspartnere i Listerregionen eller også utover denne.

– Vi ser etter næringsaktører og gründere og andre som kan tenkes å være med og drifte. Dette er på et større og mer overordnet plan, der vi innbyr noen til å være med på et driftssamarbeid til drift av camping, hallen og et leilighetsbygg (tidligere bibelskolen). Der er det i dag 35 gjesterom.

Det kreves administrasjon, og salg og satsning for at stedet skal kunne bli en helårsdrift, og ikke bare et sommerstevne med fasiliteter i bruk kun et par uker av året.

– Vi ønsker å få med oss aktører som vil være med i et driftssamarbeid. Vi ser for oss at stedet kan bli en årsdrift.

– Er det pengekrise nå i Sarons Dal, siden dere går til dette steget?

– Vi har en veldig fin kontroll på økonomien, men med investeringer vi har gjort i Sarons Dal AS, og det flotte anlegget vi nå har fått, så trenger vi å få på plass en inntektsskapende og bærende drift av eiendomsmassen. Vi trenger en sunn og god drift. Misjonsdriften går i grei balanse, men virksomheten er litt delt i to. Det er misjon i 22 land, men eiendomsmassen ligger der og de store investeringene som er gjort må kunne gi en god avkastning og bære seg selv for å slippe å være avhengig av selve misjonsorganisasjonen. Det må lages forretning på bygning og eiendomsmasse. Lister Nyskaping er koblet inn i dette arbeidet og skal være med og bistå i å finne aktører og være med og legge til rette. Vi har fått noe koronamidler tiI denne prosessen og har inngått et veldig flott samarbeid med Lister Nyskaping.

Kjell Vidar Netland i Lister Nyskaping sier Troens Bevis har fokus på misjonsarbeidet, det er derfor Sarons Dal AS nå leter etter noen som kan gå mer inn i driften av hallen og fasilitetene.

– Vi er på jakt etter noen som kan tenke seg å drive det videre. Det er store ressurser i området, med en stor hall med publikumskapasitet på 2800 personer, i tillegg til camping og gjesterom, så en kan få til litt forskjellige prosesser og også få til en helårsdrift. I tillegg planlegges en aktivitetspark og en elvepark.

Ranjan Thakre, markedssjef i Troens Bevis, opplyser at selskapet nå prøver å legge til rette for aktiviteter som kan være tiltrekkende for flere folk utenom vanlige stevnefolk som kommer.

– Elva er aktuell for padling og aktivitet. Vi planlegger å skape et familiested der. Om du er på reise gjennom området og vil overnatte en eller to netter, er dette et sted med opplegg for barna som passer for hele familien der du kan parkere bobil eller campingvogn.

Utviklingspotensiale

Kjell Vidar Netland understreker at det er en unik kombinasjon med stor hall der det kan arrangeres konserter og det som måtte ønskes, samtidig med camping og utleie.

– Vi ser for oss at dette kan bli en helårscamping med diverse, samt utleie av hallen. Det er opp til aktører, men her fins faktisk den største konferansearenaen mellom Tønsberg og Bergen. Her vil vi invitere kloke hoder og gründere til å komme inn og se hvordan de kan skape virksomhet og drifte dette.

Dessuten er det som kjent synergieffekter av overnattingsmuligheter. Helårsdrift vil kunne skape synergier for hele området.

– Det vil også kunne smitte over til resten av bygda, med handel og hotell. Det vil bli en merverdi for resten av Kvinesdal. Sammen med Lister Nyskaping som hjelper oss med å skape et godt momentum på prosessen, har vi også involvert næringssjefen i kommunen. Vi vet at dette vil bety mye for hele regionen hvis Sarons Dal kan bli mer enn to uker på sommeren som vi vet allerede er viktig for hele området, sier Glenn Tønnessen.

Han understreker det unike i at der mange har camping er det få eller ingen som har kombinasjonen camping, gjesterom og største konferansehall.

– Vil disse planene påvirke det årlige sommerstevnet i Sarons Dal?

– Der ligger et veldig spenstig utviklingspotensiale i Sarons Dal. Det vil nødvendigvis ta litt tid å finne samarbeidspartnere og utvikle et samarbeid, men vi kan håpe på at eksterne aktører kan være igang fra neste år. Men uansett er det klart at sommerstevnene er hellige, at det hvert år skal være en til to ukers stevne.

Allerede er det en million campingovernattingsdøgn i året på Sørlandet. Det er her man nå ønsker å ta en del av potensialet.

– Vi tror det er et potensiale til å sikre oss en del av det volumet. Nå har vi snakket litt med de som driver i bransjen som sier at allerede nå begynner mange campingplasser å bli fulle, sier Tønnessen.

– Sikrer vi oss en prosent av millionen, så vil det bety 10.000 overnattingsdøgn i Kvinesdal, med de ringvirkninger det vil ha for regionen.