Gå til sidens hovedinnhold

Se bildeserie: Gunn-Rita åpnet lokal sykkelløype

– Dette var en fin dag med et godt opplegg, sa Gunn-Rita Dahle Flesjå om åpningen av ny såkalt Flinki-løype.

Den berømte syklisten Gunn-Rita Dahle Flesjå skal lære barna å sykle.

Bildeserie

Åpnet Flinki-løype

Nylig var den tidligere toppsyklisten med og åpnet Flinki sykkelløype som del av Sokndal skoles sykkel- og trafikkopplæring.

– Dette var en god dag med godt opplegg og fint vær, uttalte toppsyklisten, som hadde med seg fem sykler som gave til prosjektet.

Ulike klassetrinn fikk ta løypa i bruk. Gunn-Rita Dahle Flesjå hadde ferdighetsløype, mens lærerne Christer Bu Mathisen og Sindre Grastveit ledet elevene gjennom Flinki-løypa.

Willy Seglem stilte som sykkelreperatør, og det var visst nok å gjøre!

– Jeg har hatt det travelt hele dagen! sa han.

Sokndal skole er trafikksikker skole. Samferdselsdepartementet har gitt midler til å kjøpe inn 6-7 sykler.

Flinki sykkelløyper

Tanken bak konseptet med Flinki sykkelløype er at hver skole skal ha en permanent merket løype, 5-8 kilometer lang, i området rundt skolen sin. Løypen merkes med Flinki-klistermerker, samt den legges inn i digitale kart som er lett tilgjengelig for alle.

Langs løypen blir det lagt inn ulike oppgaver /utfordringer i forhold til trafikale situasjoner, ferdighetsøvelser og lek på sykkel. Hver øvelse blir beskrevet og merket i det digitale kartet (røde, grønne og blå prikker). Sammen skal vi lære de grunnleggende trafikkreglene, bli dyktigere på sykkel og oppleve mye spenning og glede med mer tid på to-hjulingen.

Foreldre oppfordres til å bruke Flinki som en lærerik og morsom sykkeltur i nærmiljøet. Du finner kjekke ferdighetsøvelser og lek på sykkel som kan øves på underveis, samt mulighet til å trene på ulike trafikale situasjoner. Flinki-løyper kan være en typisk familietur en søndag ettermiddag eller til hverdagsbruk når liten og stor trenger en luftetur med litt spenning, utfordring, lek og læring.