Gå til sidens hovedinnhold

Se bystyret direkte fra 18.00

Artikkelen er over 1 år gammel

Her kan du se kveldens bystyremøte i Flekkefjord direkte fra klokken 18.

Regjeringen har åpnet opp for at det kan holdes møter dersom smittevernhensyn blir tatt. I Flekkefjord kommune har man nå valgt å flytte bystyremøte fra rådhuset til storsalen på Spira. Det gjør at representantene kan holde god avstand til hverandre i en sal med plass til nesten 400 mennesker.

Det legges også til rette for digital deltakelse for de som ønsker det. Det betyr at noen av møtedeltagerne kan følge møtet og delta i debattene hjemme ved sin egen datamaskin. En av sakene som skal opp i kveldens møte er en interpellasjon fra Svein Hobbesland (Ap) om ordføreren vil lage retningslinjer for bruk av ordførerkjedet. Hobbesland er mildt sagt irritert over at ordføreren brukte kjedet da han hadde besøk av partileder Siv Jensen (Frp).

Les også

Kritiseres for bruk av ordførerkjedet

Videregående

Det er lagt opp til at bystyret skal få informasjon i møtet om status og utviklingsplaner for Flekkefjord videregående skole ved rektor Tor-Inge Rake.

Fylkeskommunen skal før sommeren legge frem et forslag til skolebruksplan. Det er tidligere foreslått flere hundre millioner i investeringer i Flekkefjord/Kvinesdal, men det er ikke noen selvfølge at det blir noe av dette. Handlingsprogrammene for skoleutbygginger og vei-investeringer for begge fylkene skal settes inn i en felles handlingsplan, som blir kraftig kuttet i omfang.. Det betyr at prosjekter som opprustning av Flekkefjord videregående skole i Flekkefjord og Kvinesdal må slåss med prosjekter i hele Agder selv om de lokale oppgraderingene og utbyggingene er prosjekter som fylkespolitikerne i Vest-Agder allerede har vedtatt i sine planer tidligere.

Ny museumsutstilling

Det er også lagt opp til at museumsformidler Birgit Gautschi i Vest-Agder Museet skal fortelle bystyret om arbeidet med ny flekkefjordsutstilling.

Museet søkte om midler til ny lokalhistorisk utstilling allerede i 2017, men da ble søknaden avslått av Flekkefjord kommune. I fjor sommer ble finansiering sikret fra egne museumsbudsjetter, Flekkefjord Sparebank (350.000) og Flekkefjord kommune.

Prosjektet vil resultere i en fast utstilling i førsteetasje i Sjøbuene på Flekkefjord museum og utstillingen vil inneholde både filmer, bilder, interaktive elementer, gjenstander og tidslinjer. Utstillingen blir konsentrert om tiden etter at Flekkefjord fikk status som kjøpstad i 1842 med spesiell vekt på bedriftshistorie.