Det er ventet at regjeringen vil lette på en del Her er koronareglene som har skapt mest debatt i forkant av regjeringens pressekonferanse torsdag av de tiltakene som ble innført 13. desember i fjor. Det gjelder først og fremst i spørsmålet om skjenkestopp for utesteder.

I tillegg til Jonas Gahr Støre, deltar også blant andre finansministere Trygve Slagsvold Vedum og helseminister Ingvild Kjerkol. Helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg er også tilstede.

– Det blir noen justeringer og noen lettelser. Vi kan tåle mer smitte i samfunnet, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB om hva vi kan vente oss på torsdagens pressekonferanse.

Den 13. desember i fjor, for fire uker siden, innførte regjeringen flere koronatiltak som siden har skapt mye debatt. Det mest omdiskuterte er skjenkestoppen, som førte til at en rekke serveringssteder måtte avlyse planlagte julebord og sende ut permitteringsvarsler til sine ansatte.

Hva regjeringen planlegger å gjøre med skjenkestoppen, er ikke kjent, men blir trolig klart på pressekonferansen torsdag kveld.

– Det å finne riktig balanse blir det store spørsmålet som regjeringen må ta stilling til, sier avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, om utfordringen regjeringen står overfor når nye tiltak skal innføres og gamle skal slippes opp.

Regjeringen har varslet at de vil prioritere barn og unge når de justerer på tiltakene.

– Det gjelder skoler, barnehager, fritid og idrett. På alle de områdene har det vært tiltak, og vi går grundig gjennom det for å se på muligheter for gjøre tilpasninger slik at hverdagen blir mest mulig normal, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB onsdag.