Gå til sidens hovedinnhold

Seier i halvmaraton til Tore Tjørnhom

Tore Tjørnhom (55) tok en ny seier i 3-sjøers halvmaraton i Stavanger.

Løperen fra Kvinesdal krysset mål på sterke 1.21,09, og gikk til topps i klasse 55-59 år med en margin på over åtte minutter til Skjalg-løperen Rune Høgberg på andreplass i helgen.

Flere hundre løpere gjennomførte den litt kuperte løypen rundt Mosvannet, Stokkavannet og Hålandsvannet.

Nest beste løp

– Halvmaraton-løypen er ikke av de raskeste på grunn av mye løping på grus, men dette var mitt nest beste løp på tre starter i 3-Sjøers. Det skilte ikke mer enn fire sekunder i forhold til den tiden jeg oppnådde for fire år siden, opplyser Tjørnhom til Agder.

Den raske kvindølen har prikket inn formen til to store løp i høst. For fire uker siden ble han gullvinner i terreng-NM for veteraner i Frognerparken, etter å ha gjennomført løypen over seks kilometer på 22,04.

I lørdagens kraftprøve leverte Tore Tjørnhom en frisk åpning ved å løpe den første 10-kilometeren på under 37 minutter. På dette punkt i løypen hadde han en god ledelse på sine konkurrenter og de ble lengre bak i terreng med stigninger.

– Det gikk noe senere på siste del av distansen, men totalt sett var jeg godt fornøyd med innsatsen på halvmaraton i Stavanger. Det ble en bra høst og jeg er mest fornøyd med løpet i terreng-NM, legger Tjørnhom til.