I juni og juli skal så mange som seks bridgespillere fra Flekkefjord representere Norge på forskjellige nivåer i årets europamesterskapet for lag. Fire av dem er tenåringer, som har spilt på landslag før, og som har gjort sine saker så bra at de har fått fornyet tillit med flagget på T-skjorta.

På senior-landslagene har Flekkefjord Bridgeklubb to spillere i EM, som spilles på portugisiske Madeira fra 12. til 22. juni: Landslagsnestor Boye Brogeland (49) ivaretar Norge og Flekkefjords ære på Åpent lag, i par med Kristian Bakke fra Bergen Akademiske Bridgeklubb.

Med seg til Madeira får han sin kone Tonje (48), men ikke som bridgemakker eller lagkamerat. Tonje spiller på Norges mixedlandslag, med Dag Stokkvik fra Sørreisa Bridgeklubb som partner for anledningen.

Suksess-juniorer

EM for ungdomslandslag spilles i Veldhoven i Nederland fra 19. til 26. juli. Dit reiser flekkefjæringene Anders Brogeland (17), Einar Osen (15) og brødrene Marius (19) og Kristian (15) Dalemark Austad.

\u0009Eldstemann Marius er allerede en erfaren landslagsspiller. Han spiller EM i makkerskap med Ida Marie Øberg fra bridgeklubben Klyve-Gulset i Skien, i klassen U-26 (under 26 år).

Ida og Marius er regjerende junior-norgesmestere for par. Forøvrig vant Marius junior-NM også i 2021; da spilte han med Kristian Bakke som nå er Boye Brogelands makker i senior-EM. Marius bidro også sterkt til at Flekkefjord BKs lag rykket opp til 1. divisjon i år.

Mange trofeer

I U-21 deltar Anders Brogeland (17), med Magnus Sætre fra Lyngseidet Bridgeklubb som makker. Blant diverse trofeer har Anders et VM-gull i U-16 i 2020 på samvittigheten.

I klasse U-16 utgjør 14-åringene Kristian Dalemark Austad og Einar Osen (som begge har fylt 15 når EM begynner) et hel-flekkefjordsk makkerpar. Det hittil siste trofeet disse to har hentet seg, er gull for Flekkefjord ungdomsskoles lag i årets skolemesterskap siste helgen i mai. Og i tillegg til å være med på å vinne lag-gullet, ble de beste makkerpar av samtlige deltagere!

Markerer byen

– Flekkefjord er blitt en veldig sterk bridgeby som markerer seg godt og som blir lagt merke til, kommenterer verdensstjernen Boye Brogeland overfor Agder.

Han tør ikke spå om hvordan tenåringene kommer til å plassere seg i EM, men poengterer at Norge har for vane å gjøre det bra i ungdomsklassene…

I fjor sto Flekkefjord BK frem som klubben med flest spillere på norske landslag. Da akslet fem flekkefjæringer landslagstrøya. Fremdeles leverer flekkefjordsklubben flest. Men i år har antallet øket til seks!