Selvfølgelig skal Gro bli ordfører

Gro Helleland, toppkandidat Lund KrF

Gro Helleland, toppkandidat Lund KrF Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg vokste opp på Tekse på Ualand. Mitt liv har siden blitt levd 40 år i Halden.

Barndom og ungdom gjør at jeg følger med på hva som skjer der heime. Det har blitt en fin ordning innen lokalavisene ved at vi som har flyttet, kan abonnere på digitale e-aviser for en rimelig penge. Slik følger jeg med i hva som skjer i bygda.

Nå er det Gro Helleand som er mest spennende!

Jeg husker da familien Helleland kjøpte onkel Mikals gård på Bilstad. Bygda fikk et flott tilskudd av driftige, optimistiske folk.

Etter hvert hver ble også Gro synlig i den livlige familien. Jeg husker særlig historien om da hun gikk seg vill i fjellet, og måtte grave seg ned til uværet var over. Heldigvis ble hun ikke borte i snøhulen, men fikk leve og utvikle seg til en kvinne med tro, håp og kjærlighet. Siden den dagen har hun vært godt synlig, og stått for sine verdier.

Her i Halden hadde vi for noen år siden den samme situasjonen ved at varaordføreren måtte steppe inn da ordføreren ga seg midt i valgperioden. Høyre her i Halden syslet med tanken om finne den nye kandidaten til ordførervervet i sin egen gruppe.

Da kom protestene.

Kommunestyrets flertall vedtok at det var mer naturlig at varaordføreren rykket opp og ble den nye ordføreren. Argumentet var at de ulike partiene hadde gått ut i valgkampen og profilert hver sin ordførerkandidat. Trakk ordføreren seg midt i perioden var «kvoten» fra forhandlingene oppbrukt. Da skulle heller varaordføreren rykke opp og overta ordførerkjedet. Det ville være galt å kaste inn en «ukjent» kandidat for å bli ordfører.

Varaordføreren, Gro, har allerede tatt ansvar i perioder mens ordføreren har vært syk. Hun har gjort sin verneplikt og blitt opplært og tatt ansvar i vervet.

Her i Halden ble varaordføreren en god ordfører. Det tror jeg også Gro vil bli i Lund!

Artikkeltags