Det var en spent men entusiastisk driftsleder som kunne ønske sine gjester velkommen til den første kveldskjøringen i skisenteret på evigheter. Folk lot seg ikke be to ganger. Godt over 100 personer hadde møtt opp på kort varsel.

– Jeg må innrømme at før forrige helg når værmeldingen bare viste plussgrader og regn så rørte det seg mange tanker om bakken kunne tåle dette. Det viste seg at det gjorde den og vi ser i kveld at forholdene i bakken er perfekte, forteller driftsleder Livar Gauksås.

Lojale gjester

Gauksås og den gamle ringreven Rune Samslått som har vært i kulissene siden skisenteret åpnet i 1971, har lagt ned mye jobb for å skape gode forhold for sine gjester.

– Hvordan er det så å åpne etter så mange år uten drift. Ingen redsel for å bli glemt?

– Det er helt utrolig hvor lojale gjester vi har hatt oppigjennom årene. Som vi ser i kveld, den første kvelden vi har oppe, så kommer det enormt med folk. Dette har folk ventet på.

– Skikkelig retro

Olav Ueland fra Nærbø hadde tatt turen sammen med en gjeng tilårskomne jærbuer.

– Dette er skikkelig retro kunne han formidle. Vi pleide å ha hytte på Mydland i 80-årene og vi var i bakken nesten hver helg om vinteren. Dette har jeg virkelig gledet meg til, sa en oppstemt jærbu på vei mot skiheisen.

Flere foreldre fra Tonstad vi snakket med hadde virkelig gledet seg til denne åpningen. Litt fordi avstanden til skisenteret er kort, men mest av alt for å kunne vise sine håpefulle hvor fantastisk denne bakken er. Her snakker vi virkelig om en tradisjon som går i arv.

– Som en reunion

– Hvilke tanker har så driftslederen om sesongen?

– Har vi været med oss satser vi på å kjøre til over påske. Vi har kveldskjøring tirsdag, onsdag og fredag 16–21. Lørdag 10–17 og søndag 10–21. Det blir kjøring i vinterferien og selvfølgelig i påsken. Følg oss på Facebook. Ting kan forandre seg på kort varsel, påpeker en optimistisk Gauksås.

– Hva er det som gjør Bjørnestad så spesiell?

– Bakken er kort men bratt. Det gjør den utfordrende for mange. Vi tilbyr rimelige priser både for å kjøre og for de som ønsker å leie utstyr. Vi har over 100 par med ski og litt snowboard tilgjengelig. Jeg vil også påstå at vi er opptatt av at det skal være koselig her. Noen sier at det er omtrent som å komme til en reunion. Folk som treffes i bakken har kanskje ikke sett hverandre på årevis. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid, sier en meget fornøyd driftsleder Livar Gauksås avslutningsvis.