Gå til sidens hovedinnhold

Slet seg igjennom tøff triathlon

Utøvere fra triathlonklubben til Knaben og Fjotland IL kjempet godt på sprintdistansen i Stavanger Triathlon i helgen.

Sprinten besto av 750 meter svømming i Stokkavannet, 20 kilometer sykling i Randaberg og fem kilometer løping ved Stokkavannet. De lokale deltagerne oppnådde gode tider, til tross for litt utfordrende forhold. Temperaturen lå på 10 grader og ellers ble det endel regn og vind under søndagens arrangement.

Intervallstart

I triathlon er det vanlig med fellesstart, men denne gang ble det nødvendig med intervallstart som følge av korona. Morten Egaas debuterte etter mye trening og forberedelser i Kvina-badet. Han var storfornøyd, spesielt med svømmeetappen, og Egaas kom på 26. plass med sluttiden 1.29,16. Den gjennomtrente belgisk-norske utøveren Arno Audenaert imponerte med 12. plassen på 1.20,11.

På femteplass

Stian Homme svømte inn til 13,46 og leverte den beste prestasjonen. Han gjennomførte på sterke 1.10,21 og dette var femte beste tid på sprintdistansen, der i alt 41 løpere fullførte. Sverre Egaaas som var raskest med 32,57 på sykkeletappen, tok syvendeplassen på 1.12,37. Og veteranen Jan Roger Farstad krysset mål på 10. plass med tiden 1.18,31 i sesongens siste stevne.

Nå kan utøverne i den lokale triathlonklubben ta seg en litt rolig treningsperiode før planleggingen av 2021-sesongen.