Albumet har fått den oppfinnsomme tittelen «Sliteneliten» og er bandet med samme navn sitt første album, utgitt under Plateselskapet No. 13.

– Året som har gått har gitt oss troen på at musikk, mer enn noe annet, kan gi ei følelse av å være sammen selv om en ikke er nær. Vi vil lage musikk folk kan samles rundt, som kan gire folk opp og tenne et håp langt inne bak ryggmargen et sted, sier vokalist Synneva Gjelland.

Les også

Engasjerte Maria (26) kjemper på mange fronter: – Jeg lar ting gå inn på meg

Har blitt voksne

I beskrivelsen av albumet går det frem at generasjon prestasjon har blitt voksne, og det er ikke pent:

«Sliteneliten er fortellingen om unge aktivister som prøver å følge drømmer mens de har både to og tre jobber. Samtidig som frivilligheten skal dyrkes og man ender opp med merkelapper som «kulturelite» og «feministelite», sitter man der i en alder av medio tjue med en årslønn på 200 000 og en angstdiagnose levert i posten fra DPS.»

Med å kombinere lek og moro med alvor, tar bandet et tydelig standpunkt om det norske samfunnet anno 2021.

«Det er ikke mangel på ting å kritisere, og i en søken etter hvor de skal rette langfingeren skrangler Sliteneliten seg frem med en akkurat passe melodiøs viserock og synger ut på Vossamål mot prestasjonsjag, ubrukelige politikere, rikfolk og annet pakk.»

Rent dameband

Bandet består av seks damer, med blant andre flekkefjæringen Maria Refsland på bass. Videre har man Silje Strøm på tverrfløyte, Inga Haugdahl Solberg på fele, Ylva Gülpinar og Synneva Gjelland på gitarer, og Thea Marie Kvam på trommer. Medlemmene kommer fra bygd og by (Notodden, Levanger, Voss, Inderøya og Flekkefjord), men også en folkemusiker fra Oslo har sneket seg med.

I stedet for slippkonsert 9. april blir det livestrømming av kortdokumentaren om Sliteneliten regissert av Signe Rosenlund-Hauglid.